Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spící Venuše

31. 12. 2000
0
0
1274
Autor
falcon

SPÍCÍ VENUŠE ------------ Den tiše odchází odlesk posledních paprsků slunce tančí kankán na tvých nahých zádech opálených do barvy zralých ořechů Z tvých vlasů cítím i jejich vůni Něžně abych tě nevzbudil nořím prsty do té černé řeky té záplavy vůně a třpytných hvězd jež v ní zažehují prchající záblesky slunce Jsi krásná Není snad nic krásnějšího než pohled na spící ženu I Giorgionova Venuše chtěla by ti závidět Ale ty jsi skutečná Horká Vonící sluncem a ořechy A já se tě mohu dotýkat a rozehrát na tvém těle tu nejkrásnější sonátu letního podvečera s nekonečným množstvím variant sladkých prstokladů A tak tě jen zlehka pohladím abych tě probudil do snu
Lyryk
01. 01. 2001
Dát tip
Rád uvedu co jsem již uvedl: Nebezpečná slova a také Nebezpečné názvy básní; samozřejmě nezáleží jen na slovech, ale také na pojetí subjektivity básně (z jakého úhlu je sdělení vysíláno) a jak je nosné a originální pojetí tématu, kterých je bohužel konečný počet, básníky dávno vyčerpaný, takže není jednoduché být originální. Stojí za to se o to pokoušet, neboť jenom to má v literatuře smysl.

PetrViP
01. 01. 2001
Dát tip
s originalitou to chápu. je tu víc rovin; nikdo nemůže přečíst všechno, co bylo napsáno. a protože jsem nic podobnýho nečtl, zdá se mi to originální. monolog milovníka, jak ze třicátejch let: přenejmenším podařený retro... k odkazům později.

Lyryk
31. 12. 2000
Dát tip
"...slunce tančí kankán na tvých nahých zádech.." Troška poezie se ti tu mihla, jinak jsi jen v zajetí otřelých obrazů, nadpoužívaných slov a vyčpělých vůní. Máš na originální obrazy, tak se jich přidrž a neplýtvej energií na marné probouzení mrtvých slov.

PetrViP
31. 12. 2000
Dát tip
myslím, že je to velmi smyslný. svým způsobem živý. já to tipnu. Lyr: můžeš uvést nějaký ty mrtvý slova? mně se to nezdá jen jako obyčejnej milostnej průjem...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru