Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ANDÍLEK neexistuje

27. 06. 2005
2
1
1110
Autor
Manon2

Lukáš si známým gestem zapálil cigaretu. Potáhl a zahleděl se na Lídu. Seděla naproti němu. Pod stolem neklidně poklepávala nohou. Upřeně na ni upíral zrak. Tvářila se rozpačitě. Moc dobře nesnášela mužský pohled. Nevěřila si a cítila se jakoby nahá. Přílišná nesmělost jí ubírala na kráse. Seděla na židli, vypadala uboze, vlasy urousané, tvářila se jakoby ztraceně. Ztracená pod stolem, utopená za prázdným půllitrem od piva, který právě dopila, zahalena v oparu cigaretového kouře. Na rtech se jí ještě leskla kapka toho zlatého moku. Nekouřila, snad proto nevěděla kam s rukama. Popadla tácek a začala ho nervózně oloupávat. Šlo to snadno, byl nasáklý rosou, která na něho stékala ze sklenice od piva.
„Na co myslíš?“, přerušil Lukáš trapné ticho. Zmateně na něho pohlédla. Popadla do ruky prázdnou sklenici a tím naznačila, že už je delší dobu na suchu. Pokýval souhlasně hlavou a sám vyzvedl svůj dopitý půllitr nad hlavu směrem k výčepnímu.
„A jinak Tě nic netrápí?“. Zakroutila záporně hlavou.
„Opravdu nic? Připadá mi, že pořád na něco čekáš. Na co to vlastně pořád čekáš?“, optal se jí po chvíli.
„Na pivo přeci.“ , usmála se, trochu křečovitě.
„A na co ještě? Čekáš na něco, ne? Třeba na ANDÍLKA … .“, řekl důležitě a hned se odmlčel.
„Kdo je jako ANDÍLEK?“, podivila se.
„To víš, ANDÍLEK je ten tvůj ideální kluk, na kterého čekáš. Princ, který si pro tebe přijede na bílým oři a konečně tě učiní šťastnou. Čekáš na něj, ne?“.
„Ideální kluk?! … Ten snad ani neexistuje. Žádný ANDÍLEK není.“
„Já to vím … ty to víš … tak proč ho hledáš?, na co čekáš? Tenhle boj máš předem prohraný.“. Seděla jako opařená a hlavou jí proběhl dosavadní život. Měl pravdu, stále jenom čekala na přelud své mysli. Věřila v klamy svých snů. Žádný princ, žádný ANDÍLEK! Jenom tužby bláznivé holky.
Zmohla se pouze na chabou odpověď: „Na žádného ANDÍLKA nečekám.“. Nechtěla přiznat pravdu, styděla se za svoji touhu po neexistujícím ANDÍLKOVI.

1 názor

Sargon
06. 07. 2005
Dát tip
akoze napisane je to dobre

angel1
29. 06. 2005
Dát tip
a navíc existujou !

Manon2
29. 06. 2005
Dát tip
Já vždycky věděla, že to jsou potvory a vyhýbají se mi - žádní andílci - POTVORY to jsou :oD

andromeda
28. 06. 2005
Dát tip
presne, jak to napsala poulett

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru