Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

otevřený dopis Markétě Gojdové.

30. 06. 2005
0
1
862
Autor
CHIREN

Někteří lidé jsou nasáklí budoucností.Jakoby ona sama mohla komunikovat,prozrazovat své nejpravděpodobnější alternativy .. sdělovat lidem fragmenty své vlastní určitosti. Skládáte kousky do sebe ... a nikdy nevíte jak se co stane,ale víte co se stane. .. úplně samozřejmě.


Drahá Markéto...,

budu Ti tykat,nevadí?Ty stejně víš,že Ti nejraději z očí do očí vykám .. tak se nezlob,ano?A nemusíš mít strach,není to zas tak osobní ... ;o)

Závoj a džíny.
Ta kniha ... je velmi zvláštní a autentická.Tušíš správně,četl jsem jen tvůj "příspěvek",tedy až do jejího křtu.Byl jsem u toho,když si poslanec Štětina podtextem svých slov pečlivě uhladil svou vázanku, a aby obstál před svým svědomím uvedl na můj vkus trochu vulgární příklad islámského terorismu na právech žen.Neudělal bych to,a kdybych to už udělal, zvolil bych lepší slova bez vulgárně-sarkastických rozpaků.Protože autorka této minisbírky výpovědí je "třicítka",která si na sebe vzala těsné šaty nad kolena.. velmi si zvýraznila rty nějakým voskem a evidentně se chtěla jako turistka po islámském regionu zviditelnit,aby byla známější a mohla mít větší výběr mužů...biologické hodiny v ní evidentně duněly jako Zikmundův zvon.Objímala snad každého příchozího,no .. mrzelo mně to,přiznávám se..mně vynechala.Asi to bylo tím,že se už dlouho neholím... :o)),ale především:Tohle je vážná věc.A ta s tím šátkem .. se tak tvářila,dokonce si myslím,že si i lízla šampáňa .. to se smí před očima Alláha?!
Díval jsem se na ty lidi a ty víš,že vidím mnohem dál za oční rohovku ..za myšlenky,které se míjejí,překřikují,hašteří.Až do hlubiny duše,asi jako ty. ;o)
Nevydrželo to dlouho.Padla otázka od jedné přísedící paní.Pochopitelná otázka běžné středoevropanky,která je masmédii "masírována" fakty,které opomíjejí jiné fakty.Ale na tom snad vůbec nezáleží,když někdo vraždí z přesvědčení,které stojí na pokřivených základech víry v boha ..,které jsou argumentem k násilí a brutalitě.Odpověď jedné z "autorek" příspěvků ..nabádala přítomné k pochopení těchto činů,na základě ubohých společensko-ekonomických poměrů na středním východě!
Emocionálně jsem to nezvládl.Šel jsem ke stolu,chtěl něco říct .. nešlo to.Vycházely ze mně jen jakési zvuky,které bych ze sebe nikdy nevyloudil.

A pak jsem odešel,číst tu knihu.Přeletěl jsem očima tu "OUKLA",nebo jak si říká ..,abych se přesvědčil jak uboze může skončit člověk,který nepochopil vůbec nic!A také,abych si připomněl ten tvůj ...,který je neskutečně na naše poměry vyvážený ,objektivní a citlivý k té jemné hranici nezaujatosti.

Škoda,že jsi tam nebyla .. neslyšel bych slova a nevnímal ani to nebezpečí,které z podobných pokusů o humanizaci nereformovatelného vyvěrá.

tvůj stín,který se dívá. :o)


1 názor


andromeda
30. 06. 2005
Dát tip
co k tomu napsat - je to proste dopis......

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru