Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

K vodě...

30. 06. 2005
1
0
1323
Autor
Jony

Na dně, krepem polepená,

vyvolává cizí jména.

A dálky ji slyší… odejdou!

 

A všechno je blízko.

Dálné východisko,

sny v kožíšku myší

…k vodě jdou.


Jony
01. 07. 2005
Dát tip
jenyk díky... Styxian...tvými slovy "neuměle"... nejsem veršotepec ale básník... neznám metriku ani jiný básnický výmysly... bohatě stačí slova, která jsou cítit... něčím... čím, to je fuk, hlavně TO CO PÍŠU NEMÁ MYŠLENKU :o)

Arnošt
01. 07. 2005
Dát tip
Myslím, že se mýlíš. Myslím, že slova bohatě nestačí. Být hrdý na svou neznalost je něco, co ti - naštěstí - nevydrží dlouho. Až se s pokorou vrátíš k základům řemesla, budeš teprve stát na cestě k tovaryšství a potom k mistrovství. Z duše ti přeju, abys k němu došel.

Jony
01. 07. 2005
Dát tip
opravdu si myslíš, že básním se dá naučit? Pak držím palce já...

Styxian
01. 07. 2005
Dát tip
Jony, promiň za nabídku variace - já prostě mám naivně za to, že ne každý se tu cítí jako hotový a zralý autor a že nějaká rada od zkušenějšího neuškodí. Ještě jednou omluva a přeji hodně inspirace.

Jony
01. 07. 2005
Dát tip
Být hotový autor?... No nevím, jestli bych to chtěl... asi možná před tim než umřu... neomlouvej se.. není za co :o)

Styxian
30. 06. 2005
Dát tip
až přílišná a proto křečovitá snaha o rytmicky vázaný verš... miniatura s dobrým nápadem, ale zoufale neuměle odvedená. Pokud si myslíš, že kritizuji nepodloženě, ozvi se, obratem na tvá slova a metrum napíšu variaci :-)

Jony
30. 06. 2005
Dát tip
netřeba... díky :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru