Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sliby novejmu roku

02. 01. 2001
3
0
962
Autor
Milena

Po tom nevejm roce nad plotnou si hřeju zmrzlé ruce. Mráz obchazí dědinou, spaluje tváře, že snad zahynou. A ty kamna mé, salají teplo příjemné. Hoří v nich však závdavky lidí, co jich enem znám. To že nebude už fajfku hulit, to že nebude už karban hrát, to že nebude už za jinou chodit, to že mě už bude mít navždy rád. A jak ty moje ruce teplem oživají, na srdce mi však smutek sedá, to hoří naděje mojich milých, raději bych mrazom sešla. Sliby kdyby svoje splnili by, radosťou mou nevýslovnou mé naděje by sa naplnily, ale to je těžké asi tak, kterak učit naše holuby zpěvu, co pěje jenom zpěvný pták. A že budu mít klidu, až enem v tej tichej rakvi ležat budu, to si tady nad těma studenýma rukama, jako modlitbu k Bohu mohu dát.
Rowenna
08. 01. 2003
Dát tip
Asi tomu hraní začínám přicházet na chuť. Záměrně naivní? Proč ne.

Zly
21. 07. 2002
Dát tip
V kontextu s tím kdo je, proč tu je... tohle JE báseň. A dobrá, hezky od země do nebe k Bohu. *TIP

Schlange
20. 07. 2002
Dát tip
pěkná - líbí se mi

Kastel
20. 07. 2002
Dát tip
máš fakt SVUJ pohled na svět - to se mi líbí

kafka
03. 01. 2001
Dát tip
"sliby kdyby svoje splnily by" je úchvatný! nevím, ale něco se mi na tých tvojich basničkách tuze líbí ;-)) budu přemýšlet

Albireo
03. 01. 2001
Dát tip
Mně tady fascinuje to spojení dialektu a vyloženě knižních slov jako "nevýslovně" nebo "zpěvný". Asi si tipnu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru