Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

- - -

08. 07. 2005
4
0
1071
Autor
Fievre

Nevím.. Jen tak jsem to napsala a zajímá mně.. co si myslíte..

  Obývák. Zaprášené poličky plné bakelitových sošek pejsků a andělíčků. Černobílá televize. Anténa je připevněna izolepou. Obraz je zrnitý. A konečně – muž v zapraném nátělníku. Na stolku (mimo jeho nohou) byla ohmataná sklenička, popelník a starý porno časopis. Čas od času zmizel pod kanape, když se objevila nějaká žena. Žádná se nezdržela dlouho, většinou jen přes noc a občas odešla ještě večer. Někdy umyla nádobí, snad z ženského nutkání.

 

  Sundal nohy ze stolu. Típnul cigáro a vzal časopis. Chvíli se díval na obálku a pak to otevřel. Jednou rukou obracel stránky a druhou zajel pod slipy. Zvonek. Hodil časopis pod gauč a šel otevřít. Stála tam žena. Podívala se mu do očí, pak sjela pohledem dolů a usmála se. Kousek poustoupil, aby mohla vejít a zavřel za ní dveře. Podíval se jí na zadek. Chvíli se rozhlížela, pak se otočila a začala si jej prohlížet lépe. Není to zas tak špatné, pomyslela si. Rukou ukázal směrem k obýváku a ona vešla. Muž šel do kuchyně. Přinesl lahváče a jeden jí podal. Vydatně se napila a sedla si na gauč, pak si sundala svetr. Sedl si vedle ní. Ještě neřekli ani slovo.

Opřela se a pila, zatímco on pozoroval její ňadra. Zahlédla to.

 

  Znali se z práce. Ostatně s většinou žen, které kdy navštívily jeho příbytek, se znal z práce. Jako by jim ani nevadilo, že tam postupně byly skoro všechny. Nikdy o tom nemluvily, ale věděly to velice dobře. Cítily se pak nějak podivně poctěné. Přitom tam seděl ve slipech a v zapraném nátělníku a vůbec nic nesvědčilo o jakémkoli charismatu.

 

  Atmosféra se rychle měnila, neboť prostředí v nich probouzelo nejpudovější stránku osobnosti. A taky tam byli sami. Po prvních pár dotecích, které proběhly jakoby mimochodem, zjistili, že se nemusí na nic ptát. A on se na nic taky neptal. Vzal si ji celou a ona se mu poddala, tak jak se žena jen může poddat. Byl zvířecí a jí to dělalo dobře, neboť měla dost svého submisivního manžela, který byl pořád jen dole a ukájel se jakousi nadvládou své nádherné ženy. Ve skutečnosti chtěla být loutkou. Teď měla možnost a hodlala ji využít.

 

  Byla to první žena, která mu zůstávala v hlavě. A byla to první žena, která se u něj objevila i podruhé. A potřetí. A pak už přicházela pravidelně a jejich setkání si byla velice podobná, stejně jako si byli velice podobní oni dva.

 

  Zdálo se, že to dává smysl jeho životu. Mnoho toho nepoznal, takže nic podobného předtím nezažil a myslel si, že takhle je to OK. V jeho hlavě byla jen ona. Myslel na její tělo, její tvář a na to, jak vypadá, když o něčem vášnivě hovoří. Byla pro něj výbušninou, byla lampou v bouři, smolou pro jeho pochodeň. Byla terčem všech jeho emocí.

 

  Falešně se upnul na zadanou ženu. Ona to přestávala zvládat.Vřely v ní myšlenky. Z dětství si odnesla touhu dávat věci do pořádku, urovnávat záležitosti i za cenu vlastní nespokojenosti a nyní v ní válčila touha odejít s touhou na vše zapomenout a žít zavedený život. Neřekla mu to a on v zaslepenosti nic nepoznal. Trávila u něj příliš mnoho času a tímto její chování, byť pozměněné, ušlo jeho pozornosti. Začínala se jevit jako apatická vůči okolí, ale to jen velice usilovně přemýšlela, jak z toho ven.

 

 Trvalo to asi tři čtvrtě roku, než ji to změnilo. Událost, kdy se jejich těla spojila poprvé, se stala mezníkem v jejich životech. Z něj to udělalo na ní závislého muže a z ní nevyrovnanou roztěkanou ženu, která neustále pobíhá mezi dvěma muži a neví ani vlastně, co ke komu cítí.

Pro oba to bylo setkání fatální, neboť zemřely dvě duše, které neunesly tíhu dokonalého souznění…

 

 


Evita
10. 07. 2005
Dát tip
Ano a takto ubozí jsou lidé. Vystihuje to tu unylost. Tip

kopírka
10. 07. 2005
Dát tip
kéž by to seznamování a tak šlo takhle lehce, bez řečí, ani slovo, to by pak byl život lehkej, co? #;-) Taky to tipnu, povídek, a aspoň trochu čitelnejch povídek je tu jak máku v ovesných vločkách, měj se a jen dál a houšť

balsiker
10. 07. 2005
Dát tip
Asi je to napsané dobře, protože to rozhodně dokáže vyvolat určité emoce. Takže dobrý.

Havranka5
08. 07. 2005
Dát tip
Není to napsané na prvotinu špatně, sloh ujde, forma též, avšak proč ten patetický obsah, jednoduchý děj i postavy a utnutý konec? Nu, jest to prvotina, tykadýlko do Písmáckého světa (vítej mezi námi závisláky bušícími do klávesnice a hltající bušení jiných obdobných šílenců), ťípek * dáme jak tak koukám, bude Tvůj první :-)

Rabb
08. 07. 2005
Dát tip
Hezky se to čte a má to něco do sebe...T!P

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru