Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mrazílek

04. 01. 2001
3
0
1646
Autor
olivierek

Snad to ani nečtěte. Pohrávám si tady s pitomostí.

Venku padá sníh na kulatou hlavičku a kulaté bříško zatímco uvnitř v hospůdce si hřejí tlapičky pejsci – já a mí kamarádi. Třu si je o sebe, strašně mi svědí. Naše prohnané zadečky poposedávají v plamíncích. Koukám se z okna a myslím si: Bilý chlapíku, tohle je tvůj čas, tvůj ráj. V mrazivých peřinkách jiskříš si, jsi čistě krásný sněhulák. Hups, hups vločka po vločce ti padá na čumák. Šimrá tě zimní Královna – tma, měsíček, obloha plná hvězdiček a mráz. Co si to píšu? Když mě Královna uvolňovala z toho tažení, bylo zas cítit o něco silněji než dřív tu závislost na jejích poutech. Než Královna ode mě odešla na sraz čarodějek, zašeptala mi hrozbu i slast do ouška. Milý pejsku, tady máš v téhle hospůdce kousek svého místečka, tvůj ráj. Je tu útulno a je tu čisto, protože sem chodí jen vyznamenaní pejsci, co si to tu zasloužili, tak si to nepokaž. Kdepak slint a kal, vzpoura a vůbec s tímhle rájem svár i kdyby sebemenší byl a pouze v myšlenkách, víš, styděl by ses za sebe a skrýval by ses před sebou až … ty bys ses pronásledoval – sám sebe bys odsud hnal, kdybys sis to tu pokazil něčím zlým, na to zdejší zákon dbá, to si piš. Ale když budeš hodný, hezky se tu pobavíš. V srdíčku klid a řád ti do skoku budou tlouct veselým a líbezným zpěvem a hrou. Měj se. Jak jsem si to vyposlechl tak jsem pěkně zhloupl. Po Královnině pohlazení vstali mi chloupky a zajiskřily. Ocitl jsem se mezi poposedávajícími kamarády uprostřed vzrušených výpovědí o bolístkách své procitlivělé kůže, o tom čím se provinili a o tom jak si zasloužili, že … ach a ouvej … jejich Paní nemá s nimi slitování. …
olivierek
14. 02. 2001
Dát tip
Ramono, děkuji. Taky moc rád čtu to Tvoje.

Ramona
12. 02. 2001
Dát tip
McCoale, já to celkem chápu, že někomu nejde ani tak o to, aby to ostatní četli, ale aby to napsal (a bylo to z něho venku). Olivierku, píšeš krásně, potopena poslouchám ~ ~ ~

murphy
30. 01. 2001
Dát tip
Povídat si o slabosti závislosti ti nepomůže. Přervi pouta, nebo zhyň - protože dívat se na úpadek, rozklad a dlouhé chcípání - byť sebe sama - je ODPORNÉ !!!

olivierek
30. 01. 2001
Dát tip
Murphy o jakých poutech to píšeš? Ach jo, nemůžu se hnout, brání mi v tom nechápavost. Nechceš na prdelku? Tenhle svět je strašně patriarchální tím to je. Úpadek, rozklad a dlouhé chcípání - co mi to tu píšeš? Chci si povídat, chci přivést myšlenky, které mě berou, které způsobují mé fantazie - chci je přivést na světlo - z nevědomí do vědomí, proto si chci povídat - to není žádné chcípání to je něco zcela jiného. Chci se rozeběhnout, za tím co mě poutá. Nevím jak to už mám lépe napsat.

olivierek
11. 01. 2001
Dát tip
Moc děkuji za příspěvky. Murphy o té podivné slabosti závislosti bych si chtěl povídat. Když se mě dotkne Královna (myslím tím tu vzrušivost a rozechvění a z toho slabost, která se dotýká úplně každého) vždycky to ve mě zarezonuje právě takhle. A pak na nějaké zajištění zhloupnutí vůbec nemyslí, vůbec s ničím nepočítá, protože je opité. Zhloupnutímu je všechno jedno kromě toho jednoho. Ne, nechci se ožrat, mohlo by se to obrátit v trápení. Proč to sem píšu? Ty pocity opojení jsou velice krásné, ale často se nestačí ani nadechnout a přijde vystřízlivění, které příliš sráží. Potřebuji občas něco udělat, abych se uvolnil, abych nebyl křečovitým a abych se obveselil. To potřebuje každý. Píšu to sem proto, abych se naučil pít, aby to vystřízlivění nepřicházelo tak náhle, abych se mohl lépe veselit. McCoalMám radost z Tvého ocenění. Vypadat jako vulgární a rozervaný ožrala to by mi bylo odporné. A co se týče té věty: snad to ani nečtěte. Nejsem si jistý jestli to mé psaní není až příliš divné. Zhloupnutí je strašně divné, chtěl jsem napsat, že o tom vím, ale že se té hlouposti bránit nebudu.

murphy
10. 01. 2001
Dát tip
tak teda dobře - obměkčili jsme ... myslíme si o tom, že je to podivné a že nám to nepomáhá. Myslíme si, že být pejskem a zvířátkem nám nadlouho nevystačí, protože nedostaneme sociální přídavky. Nemáme rádi Královnu ani tu podivnou slabost závislosti. Anebo nemáme rádi to vědomí. To si myslíme my všichni Murphy.

McCoal
10. 01. 2001
Dát tip
Oliverku, popravdě řečeno jsem to moc nepochopil pointu. Ale v každém případě velmi oceňuji že to není vulgární a rozervané, jako se to tu v poslední době rozmohlo. Mimochodem, když jako první větu napíšeš snad to ani nečtěte, nesmíš se divit, že to pak nikdo nečte. :-))

olivierek
05. 01. 2001
Dát tip
Napište mi něco, prosím. Je to hrozné nevědět, co si o tom myslíte :-).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru