Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Štěstí existuje..

10. 07. 2005
5
0
1567

Štěstí existuje..

 

Otakar vstal brzy, ještě byla tma. Na digitálním budíku neznámého výrobce, jehož poslední číslo bylo vždy osm problikávaly velké číslice 04:08, což mohlo znamenat klidně taky 04:01, 04:09 a tak dál.. Moc dobře si pamatoval co chtěl udělat včera, ale jelikož se bál, odložil svůj plán na dnešek.. přehodil přes svou uhrovatou hlavu s mastnými vlasy, své oblíbené triko s motivem deathmetalové skupiny jejíž jméno, vzhledem k bizardnímu stylu písma nemohl přečíst ani on sám, vklouzl do černých kalhot taktéž neznámého výrobce, na jejichž boku se honosila obrovská nášivka NIRVANA, což byla Otakarova oblíbená skupina, poslouchal ji protože si pak připadal něčím zajímavý a lépe pak zapadl mezi své kamarády. Potichu tak aby nevzbudil rodiče opustil byt a vyšel po schodišti až do posledního patra dvanáctipatrového panelového domu kde žil již čtrnáct let, tedy od svého narození. Protáhl se oknem a vyšplhal až na střechu. Tam si sedl a zapálil si cigaretu, kterou mimochodem kouřil taky jen kvůli své image, ve skutečnosti mu ani nechutnaly, ale už si zvykl… Přemýšlel proč se chce vlastně zabít.. Jeho holku mu převzal nejlepší kamarád, auto mu včera srazilo psa, není pěkný a není oblíbený a teď navíc propadl z matiky.. důvodů měl hodně.. Vstal a pomalu došel k římse, na niž s postavil.. Začalo kapat, a po sléze i pršet.. To mu na náladě moc nepřidalo.. Jak tam tak stál a podíval se dolů, dostal strach. Začal přemýšlet a nakonec si svůj skok rozmyslel. Slezl z římsy opřel se o anténu a zapálil si další..

 

Blesk viděl ale hrom už neslyšel..


Nicollette
18. 07. 2005
Dát tip
tak to bejvá ironie osudu

leenai
16. 07. 2005
Dát tip
přijde mi to trochu hloupý, stačilo přečíst si začátek a poslední dvě věty... a bylo mi stejně jasný, jak to dopadne...

leenai
16. 07. 2005
Dát tip
ale jo, když si to opravdu přečtu a dám si s tím tu práci, musím uznat, že forma je opravdu dobrá, je z toho vidět, že nejsi žádný omezenec a máš větší slovní zásobu... Možná bych mohla zkusit eště něco inčího...

balsiker
11. 07. 2005
Dát tip
No jo, štěstí občas i existuje.

Šazbah
10. 07. 2005
Dát tip
nezklamal*

Zden
10. 07. 2005
Dát tip
Dobrý, otázkou je však, jestli takové štěstí je fakt štěstím, chápu, ironicky řečeno...

Finch
10. 07. 2005
Dát tip
Alespoň to má pointu... sice ne moc originální, ale je tam ;) Akorát ji zastiňuje ta hrubka :-/

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru