Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Boty

11. 07. 2005
3
0
731
Autor
Rosťa

Včera byli pro vás ještě mostem, přes který jste přešli i se svým nákladem. A někteří z vás přešli ještě zpátky. Včera to byli ještě milovaní rodiče a dnes to jsou najednou boty, co vás tlačí. Říkáte si -co s nimi?


Nové koupit nejdou, botník máte plný a tak nezbývá nic jiného, než je dát tam, kde nebudou překážet a kde o ně nebudete zakopávat.
Už to máte! Domov důchodců. To je přímo ono a nakonec, budou tam mezi svými. Jistě, to je nejlepší řešení, že vás to netrklo dřív.
Samozřejmě, že je přesvědčíte, že je to pro ně to nejlepší, že je minimálně třikrát do týdne navštívíte a na vánoční svátky půjdou samozřejmě k vám. Ale dávno předem víte, že to bude jinak a přesto se dopustíte tak něčeho hrozného.
A hlavně neodpustitelného! Jistě chcete pro své rodiče jen to nejlepší. A svědomí, pokud nějaké máte, to pochopí.
Takže až jednou vaše děti začnou tlačit boty, tak pro vás budou chtít také jen to nejlepší. Pokud se toho dožijete.


DRAHT
11. 07. 2005
Dát tip
Smutná pravda. K tomu není co více dodat. TIP

Určitě pravda. Ale nahlédnuté pouze z jedné strany. Staří za to samozřejmě nemohou, ale senilita se začne projevovat dost silně a pak je to o nervovou soustavu. Sám to znám se svým dědou, kterého mám rád, ale pokaždé, co k němu přijdu na návštěvu, tak jenom slyším "mohl bys mě navštěvovat častěj" a to i když jsem tam třikrát do týdne. A to je jenom jedna vypíchnutá věc. Ano, mají to těžké, ale dělají to těžké i okolí. Mnohdy byť nevědomky, tak ostatní okolo sebe frustrují. Ne samozřejmě všichni. Shodou okolností jsem na 40.MFF ve Varech viděl film "Život s mým otce". Obravdu skvělé zpracování postupného stáří jak z pohledu stárnoucího člověka, tak z pohledu jeho dvou synů, kteří se o něj starají. Doporučuji! Stáří je prostě na botu, o tom se přesvědčíme.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru