Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Star Wars III.-Den premiéry

20. 07. 2005
0
0
1788
Autor
Figo

Píšu vám jak to vypadalo na premiéře Star Wars III. Pomsta Sithů, věřím, že vám to aspoň trochu přiblíží tento den...

Blíží se den D-17.května, hodina H-00:00. Za pár chvil se velkolepá sága STAR WARS uzavře.
Venku před multikinem vládne rozruch, napětí a především očekávání-jak to ten George Lucas dokáže navázat novou triologii na tu starou. Potkávám zde velice oddané-zfanatizované fanoušky, kteří jsou převlečeni do kostýmu rytířů Jedi.
Pár minut před začátkem začíná to pravé pozdvižení. lidé se tlačí do dveří kina. Vypadá to jako, když se otevírá nějaký nový supermarket s ohromnými slevami. Po dlouhém hledání svého místa se pohodlně usadím a můj vymodlený film může začít…
Prvních pár minut zaujímají na ohromném plátně reklamy, poté následují filmové ukázky-trailery. A už se to blíží… Konečně se na plátně objeví zlataví text uvádějící do děje. A poté už následuje jedna akce filmu za druhou: Bitva v horní vrstvě atmosféry. Lsti senátora Palpatina.Přechod Anakina na temnou stranu. Největší bitva světelných mečů (Anakin vs. Obi-Wan) v historii Hvězdných válek. Zabití skoro všech Jedi. Porod a smrt Padmé. Proměna Anakina na Darth Vadera…
Sice se stále potvrzuje, že Lucasovi dialogy jsou někdy prach bídné (Ale obyčejný divák to skoro nepostřehne). Ale myslím si, že ať už větší nebo menší fanoušci Star Wars, by měli shlédnout tento film, protože jistě stojí za to.
Film pomalu končí, na plátně se objevují už jen nekonečné titulky a diváci se zvedají z křesel. Odcházejí a povídají si své silné-emotivní zážitky z tohoto filmu.
Já odcházím z podivnými pocity. Kdybych byl nějaký světový filmový kritik, tak bych III. Epizodu Star Wars zařadil působivostí vedle Pána Prstenů-Návrat krále. Odcházím z kina z takovým pocitem, že to byly asi poslední Hvězdné války- v koutku duše se mi z toho chce brečet….


Figo
03. 08. 2005
Dát tip
Díky za kritiku. Všem se omlouvám, kdo četl páč je tam fakt dost chyb. Ale divim se, že se mezi váma neobjevil pravý fanda SW, je tu chyba na kterou by měl okamžitě reagovat....DEN PREMIÉRY byl 19.května. Tak SORRY

Siral
28. 07. 2005
Dát tip
ehm... ta hudba je Williamsova.

angel1
24. 07. 2005
Dát tip
jako redscorpion, film: efekty a triky skvělé, ale jinak nikde nic-až člověk žasne kolik milionů se nacpe do efektů a děj a dialogy víc než ubohé. Přitom s takovým tématem by se dalo dokázat věcí !

redscorpion
23. 07. 2005
Dát tip
Spousta chyb a nikde nic, řekl bych jako dofláknutá školní slohovka z donucení :(

redscorpion
23. 07. 2005
Dát tip
oprava: odfláknutá

Siral
20. 07. 2005
Dát tip
"Jsi krásná, protože tě tolik miluji" tohle je moc na i toho nejhoršího ze scénáristů bohužel je tvoje reportáž dost fádní, skoro jako závěrečné tři minuty.

Slza_hvězd
20. 07. 2005
Dát tip
já jako fanoušek SW bych si proti nim nedovolil něco namítnout ale tahle "reportáž" se opravdu nepovedla. Kdž už je to reportáž, očekával bych (a uvítal) více popisu PŘED tím (tzn jaké kostýmy fanoušků byly zastoupeny, jaká byla nejvyšší hodnost, kdo tam všechno byl, jestli se někdo s někým porval atd atd...) - to co si předvedl je z poloviny odfláklá reportáž, která dle mýho nevystihuje tu báječnou atmosféru, která tam vládla (a kterou jsem bohužel nemohl zažít, to víš, my z chudší části galaxií) a z druhé poloviny se místo reportáže věnuješ recenzi filmu, kterátož není ani recenze. Navíc je celý text psán jak Siral podotkl(a) dosti fádně a nudně, kde je zvuk světelých mečů a svištění laserů ?.... :(

Slza_hvězd
20. 07. 2005
Dát tip
Siral: doufám, že jsi neměl(a) na mysli závěrečné tři minuty filmu, tedy titulky, při kterých hraje dokonalá Lucasova hudba ! : )

kopírka
20. 07. 2005
Dát tip
no nevim, mně se hvězdný války taky líbily, ale ta epizoda tři mě teda nenadchla. teď už bych jen chtěl dostat svý prachy zpátky a nikdy na tu hovadinu nechodit. na čtyřku to nemělo, na čtyřku nemělo nic. a pokud je to působivý jak pán prstenů tři i pro vás, tak už chápu, proč se mi nelíbil ani ten. ani dvojka ani jednička. o SW i PP:jen přehršel triků, pár známých jmen, líbivý exteriéry a jinak kulový. O SW: zdlouhavý, předvídatelný, žádná hlubší myšlenka, Anakinův přechod nějak neuvěřitelnej, a postavený jen na tom, že každej ten (třeba já), komu se některej z těch filmů líbil, tak na to půjde a utratí svý penízky a bude zahalenej tou haldou líbivosti a triků a ničeho. a to je můj názor

Slza_hvězd
20. 07. 2005
Dát tip
kopírka: jo jo proč ne, co člověk to názor :) jen si dej pozor na temnou stranu síly ! :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru