Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pár pokusů o milostné básničky

18. 07. 2005
1
0
1740
Autor
Almerion

Tak pro změnu nějaké mé zamilované napsal jsem je dohromady i když každá vznikla jindy a na sebe nenavazují,ale jsou moc krátké abych je dal zvlášť. Tak mi kdyžtak poraďte co vylepšit;-)

Myšlenky,jenž mám,

Všechny Ti je dám,

Nemám,co bych skryl,

Nejkrásnější z chvil,

Bolest,kterou mám,

Všechno Ti to dám…

______________

 

Potřebuji něhu,lásku,

Život visí na tvém vlásku,

Zahřívej mě tělem svým,

Jméno tvé je jménem mým,

Navždy s Tebou budu cítit,

Naše pouto bude sílit,

Duše naše jedna je,

Ty jsi moje naděje…

_______________

 

Ač se právě nevidíme,

Za ruku se nedržíme,

Ten žár co v srdci mám,

Dokazuje: nejsem sám,

V srdci svém Tě stále nosím,

Provázej mě dále prosím,

Tu krásu citu zapomněnou,

Myšlenkami zavrženou,

Já už znova miluji,

Obraz tvůj si maluji,

Dodej barvy mému štětci,

Jsme tu my a žádní svědci…

 


Almerion
03. 08. 2005
Dát tip
Všechny jsou psané srdíčkem,copak jsi si myslel,že bych to mohl psát rukou? :-))) ne teď vážně moc děkuji za tvá slova,většinou se na to lidé koukají rozpačitě a já jsem rád,že se Ti líbí.

Darkness
03. 08. 2005
Dát tip
ja jsem ona...hihi.. myslela jsem spise na ty rymy...nekdy ani srdcem napsat nejdou...

Almerion
03. 08. 2005
Dát tip
No to je ten problém s přezdívkami:-) omlouvám se pokud jsem urazil dámu;-)

MaddyXD
02. 08. 2005
Dát tip
první mi připadá tak nějak...o ničem ta druhá je celkem dobrá ale poslední dvoujverší je takové nějaké, no a třetí mi nějka nedává smysl...začínáš Ač se právě nevidíme a končíš Jsme tu my a žádní svědci… což mi přijde dost divné jinak pěkné ;)

Almerion
02. 08. 2005
Dát tip
první je o důvěře a sdílení.Pocit kdy skočíš a čekáš jestli tě někdo chytí... všechno je nějaké jen nic není ta třetí je o pocitu lásky...končí tak schválně když miluješ nejsi nikdy sám, jsi tu jen se svou láskou... nemyslel jsem to nějak fyzicky;-)

MaddyXD
02. 08. 2005
Dát tip
já to tak pochopila ;))

Darkness
02. 08. 2005
Dát tip
Já už znova miluji, Obraz tvůj si maluji, Dodej barvy mému štětci, Jsme tu my a žádní svědci… jsou vsechny hezke (mozna lamane pres koleno, ale pekne a treba casem budes vice psat srdcem) a klidne by stalo za to je dat kazdou zvlast... takze TIP TIP TIP ***

Lilie
18. 07. 2005
Dát tip
Nebudu hodnotit obsah, na ten může být subjektivní názor, ale zkusím něco k technice. Sám jsem to nevěděl, než mi to vyčetl pan Ludvík Kundera (snad budeš vědět o koho jde): "Veškeré rýmy tzv."gramatické" působí na čtenáře naivně až levně. Navíc ve stejném počtu slabik" konec citátu. A teď, o co jde: Jsou to rýmy vytvořené stejným gramatickým tvarem určitého slovního druhu. sloveso-sloveso, podst.jm-podst.jméno, zájmeno-zájmeno. A bohužel u tebe jsou to téměř všechny ... Zkus hledat nové rýmy a kombinovat víc počty slabik. Např.tvé: jedna je - naděje. Tady je to v pořádku. Hlavní je vydžet ... :o)

Almerion
18. 07. 2005
Dát tip
Díky za kritiku,důvod proč to sem dávám je abych se zlepšil a to díky kritikám pujde rychleji.O tvoření veršů toho právě moc nevím a tak uvítám kontruktivní kritiku=) TAKŽE DÍKY

zdjr1976
18. 07. 2005
Dát tip
Lilie má pravdu zase je to lámaný přes koleno aby tam něco bylo.Obsah beru ale složit jej jinak. A držím palce, piš piš piš

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru