Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SMRT

09. 01. 2001
1
0
1244
Autor
Vrána

Jsem sám a v dáli čekám Tebe, nechť rozplyne se nebe můj dům ať je mi znám. Cos znamenal v svém srdci snad ať procházím tvou motlitbou, dva stíny v dáli temně jdou mám po poznání hlad. Jazykem zloby trápí se a s bídou láme hůl, těch sil jenž zbývá půl smrt ráda napije se. V trněném loži s nebesi, kde pán bůh stvořil Tebe končí se dílo neřesti, zní hlas jenž volá z nebe. Myšlenkou být a zabíjet jak pero s vyschlou tuží, kdo komu co snad dluží jen básník jal se nabízet. Šero jenž vstoupilo dveřmi zoufale snaží se proniknout. Leží zde kámen-nejde hnout najdi svou lásku-věř mi. Má černý šat svým dechem obejme Tě. Proradná bledá šupino zkus dát své smrti mat!
pauper
09. 01. 2001
Dát tip
Priznam se, vubec se mne to nedotklo, jde to uplne mimo mne.. Ve ctvrte sloce je najednou rym stridavy, v posledni jeden chybi a rym nebesi - neresti je take trochu nedodelany..

Miroslawek
09. 01. 2001
Dát tip
motlitbou ??? nebesi ??? NEBESA !!!! A ty rýmy jsou velmi, velmi slabé. Otřelé a bez nápadu. Kromě dveřmi-věř mi se jedná o rýmy, jež jsou tvořeny slovy téhož druhu a téhož gramatického tvaru. Takovému rýmu se říká gramatický neboli planý. Ne nadarmo. Maluješ obrazy pro obrazy. Marně hledám, co o tom říci dobrého.

Miroslawek
09. 01. 2001
Dát tip
No, šat-mat není zas tak špatné, abych byl spravedlivý.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru