Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tobě

08. 01. 2001
0
0
821
Autor
Lian

Tobě Okolo krku šálu z vášně Hlavu schovám pod polštář A celá se zahalím do závojů naší lásky Propletu se uličkami rozkoše Se vzpomínkou na Tvou tvář Řečí těla celá se Ti popíšu Rty vykreslím na Tvou kůži dotek anděla Promlouváš ke mně záblesky v očích Slova uzamčená v srdci V úsměvu Ti září ranní slunce Se zbytky červánků na tvářích A svým dechem kouzlíš obrazy do mé duše Půlnoční vánek setře Ti z čela zbytky mé vůně Na prstech stydne moje chuť
LILINKA
09. 01. 2001
Dát tip
Mám takovej podivnej pocit, jako bych to již někde slišela :-))) A líbí se mi to stejně jako prve.

Merle
09. 01. 2001
Dát tip
klasický romantický rekvizity nahuštěný v jedný básni... závoj, tvář, kůže, anděl, oči, srdce, slunce, červánky, dech, duše, vánek... ale vůbec se Jimovi nedivím... ne :-)))

Vio
09. 01. 2001
Dát tip
Človrdo, samozřejmě je rozdíl mezi vnímámím člověka, jemuž je to věnováno a Tvým kritickým přístupem. Máš asi částečně pravdu, že některé obraty zní jako klišé, např. "Slova uzamčená v srdci" nebo "Se zbytky červánků na tvářích", ale jsou docela omluvitelné ;-) Naopak třeba obrat "Na prstech stydne moje chuť" se mi zdá poměrně originální. Je to docela milá a příjemná věc, i když bez zvláštních ambicí. Jimíku, Ty šťastlivče ;-)

Jim_Page_LZ
09. 01. 2001
Dát tip
Vio ... to víš, no :o)

Dave_Zw
09. 01. 2001
Dát tip
..ale stejně se to musí prožít...

clovrdik
08. 01. 2001
Dát tip
obsahově ŽPSH formálně, řádky začínající " A " není to wono přirovnání znějí dost obyčejně Ten, komu to je psaný, určitě bude rád a bude se mu to líbit, mně ne.

Jim_Page_LZ
08. 01. 2001
Dát tip
si piš človrdíku, že sem s toho vyplácanej :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru