Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co jsem zač?

02. 08. 2005
1
0
929
Autor
Judas69

namám, jen jsem něco napsal... prosím o trochu soucitu s pravopisem a možná skladbou věty. Jáu to nejdřiv napsal německy a pak jsem se rozhodl, že to přeložim, páč tady asi německy nikdo číst nebude...

Pronásleduje mě. Už celou věčnost. Pořád před ní utíkám a doufám v zázrak, který se nikdy nemůže stát. Zkouším se před ní schovat, ale nějak to nefunguje. Nemůžu delší dobu zůstat na jednom místě, protože když se o to pokusím, vládne v mém okolí jen zloba, stes a slzy tečou proudem neutišitelné bolesti. Bohužel nejsem dost rychlý na to, abych před ní mohl utéct. Je vždycky nablízku, vždy mě najde a vysmívá se mi pro mou lidskou naivitu. Nikdy jsme se nepotkali, přesto o sobě víme. Její nepříjemně příjemná krása... Bože, jak často jsme si stáli vstříc v mých nespočetných snech. Beze slov. Slova nebyla potřebná. Známe se až příliš dobře. Jako by jeden byl nepostradatelnou součástí druhého a naopak. A tak se sám sebe ptám, proč se to všecho vyvíjí tak negativně. Postupem času jsem pochopil, že si tuto otázku nemám pokládat, protože na ní neexistuje odpověď, žádné vysvětlení, ani ta nejmenší naděje.

Teď!! Už zase musím pryč. Slyším ji, cítím ji nablízku. Můj bože, už je zase tady. Jak dlouho ještě budu muset takhle trpět? Asi to nikdy neskončí.

Už u mého narození byla. Neviděl jsem ji, ale cítil jsem ji. Jako by to bylo včera. Má matka zemřela krátce poté, co jsem spatřil oslepující světlo nevinného světa. O dva roky později jí následoval můj otec, kterého bych pravděpodobně miloval, kdybych k tomu dostal šanci. Vychovala mě babička. Krátce poté, co jsem se rozhodl objevovat svět, mě opustila i ona s mým dědečkem. Oni, ta stará zbožňování hodná stvoření, si ktrátce před přirozenou smrtí vzali život. Všude byla krev, nikde dopis na rozloučenou. Tenkrát jsem ještě nic netušil.

Už jsem byl všude. A všude vládlo jen trpké zoufalství, urputná bolest a nevysvětlitelný strach. Ještě jsem nikdy nedržel v ruce zbraň. Nezabil bych ani pavouka, i přesto že tyhle malé bestie nemůžu ani cítit.

Byl jsem v Japonsku. Tenkrát po sobě lidé stříleli zlými slovy, později bohužel následovaly projektily a tisíce a tisíce lidských životů. Nenávist byla v tom čase příliš silná... A bože, pak ty dvě bomby, které navždy změnily svět. Život ustupoval do cizí temné nejistoty, kdykoliv jsem byl na blízku.

A pak jsem to pochopil a pokusil se ukrýt mimo dosah civilizace. Jenže ona mě opět našla a já musel znova pryč. Vyhledala mě a donutila k tomu, vrátit se zpět do civilizovaného světa.

Byl jsem u toho, když zastřelili Kennedyho, stál jsem schován v davu, když zabili Johna Lennona. Nikdy jsem neměl přítelkyni, žádné přátele a štěstí je pro mě cizím slovem.

2001 jsem byl v New Yorku, když dvě letadla poslala k zemi "dvojčata"... A to jsou jen pouhé útržky z toho, co jsem všechno zažil.

O dva roky později jsem potkal dívku. Láska na první pohled. Byla krásná, tmavovlasá, s veklýma očima... později se projevila i jako inteligentní stvoření. Po osmi měsících a dvanácti dnech nám porodila syna. Byl jsem u porodu. Byl to ten nejkrásnější okamžik mého života... O dvě hodiny později jsem musel svou milovanou pohřbít ve vzpomínkách. A nemohl jsem ani plakat.

Uběhly téměř dva roky. Mezitím jsem byl v Madridu, Afghanistánu, v Asii, v Africe... Všude. A ona mi stále byla v patách. Svěřil jsem svého zbožňovaného syna do péče dvou starších milých lidí, protože jsem měl strach, že by se mu v mé blízkosti mohlo něco přihodit.

Teď se necítím příliš dobře. Připadám si starý, zestárl jsem... Nadešel můj čas? Proboha!!! Co jsem zač, kdo je ona o co jsem byl já???


Judas69
02. 09. 2005
Dát tip
to ja ti spis poslu avi odsud, lip se to najde, ze:o)

Nicollette
02. 09. 2005
Dát tip
jo už sem si to našla němčina je zajímavější

Judas69
02. 09. 2005
Dát tip
No dokud tomu rozumis, je to fajn. Dostanu z tebe odpoved na tu na konci polozenou otazku? A ne ze si odpoved prectes u toho nemeckyho. Tam jsem to ted prozradil...

Nicollette
02. 09. 2005
Dát tip
nedostaneš já du pověsit prádlo

Judas69
02. 09. 2005
Dát tip
no to je ale skoda. Ja jdu povesit sebe, na strunu od kytary,...

Judas69
19. 08. 2005
Dát tip
bubu

Judas69
03. 08. 2005
Dát tip
avi

Judas69
03. 08. 2005
Dát tip
Vidis a me se tu porad stavalo, ze me lidi kritizovali za to, ze nektery svy "dila" zbytecne roztahuju. Tak jsem to jednou napsl malinko jinak...a uz abych rozvadel. Napad je to ale peknej, ne? Kdopak to asi je?;o)

chicoria
02. 08. 2005
Dát tip
Zajímavé, možná by neškodilo to trochu víc rozvést.*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru