Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pro Tebe

05. 08. 2005
0
0
441
Autor
Calipso

Co dodat? Ať se zamyslí kdo chce, pokud se přeci jen malinko pozamyslíte, najde tam každý z vás kousíček sebe. Jak na místě toho, kdo v lásce ublížil, nebo na místě toho, komu bylo ublíženo. Oba jsou to relativní pojmy a nelze soudit, pouze každý sám sebe a vlastním svědomím. Berte to jako takovou dávnou vzpomínku na mojí dávnou velkou lásku, kterou nahradila nová, pevnější, opravdovější. a je to i tak můj styl rozloučení se s tím člověkem, moc ublížil, ale, co je lidská a šlechetná vlastnost? Odpuštění. A já ti odpouštím,.....!

      

                                                           Pro tebe..........

 

Jen pro tebe jsou tahle slova, má lásko,jsi statečný, hrdý, jsi svého  "Já " ten velký pán, jak na oko jsi šťastný, ale, lásko, jedno nevidíš, ty jsi sám, tak moc sám. I letní vánek hladí prsty kopretiny, víla v noci tančí s podivnými stíny, nevidíš na sobě ani kousek viny.

Zkoušej se bránit lásce směle, co nevláká tě do osidel tvé postele Láska pravá očima směle číší ven, pryč jsou doby, kdy v náruči léta jsem šeptala: " Jen mě si , Lásko, Vem!"

Noc zahaluje skutečnost, pouhé zdání, krátkodobý sen.Opravdová láska pohřbí strach, mluví skutky a ne slovy, z těch, které v pouhá slova věří, jsou ,dnes, jen pouhopouhé -vdovy- .Věř srdci a tomu, co je v něm, bude tobě i okolí lehčeji a ne jen jeden den.

Láska lháře ostřím tvrdě stíná, vezme jim jejich lesk a třpyt. Setni, ty ostří blažené, pohřbi v náruč věčnosti srdce, v prachu, již , kdysi, sražené.

Ukaž zblízka ten svůj lesk a třpyt, setni rychle. A v okamžení?

Obě duše mají Klid.

 (Calipso)


gemina
24. 08. 2005
Dát tip
tohle je klise. Prijde mi to, jako by ke mne prisla moje babicka, kterou sice mam moc rada, ale ktera ma nutkani stale a stale opakovat svoje rady a poucky.

Alojs
15. 08. 2005
Dát tip
taky si nejsem jist. přijde mi to dost nadnášené... něco jako patetické... ...sám nevím.

Francois
15. 08. 2005
Dát tip
Tak nějak souhlas s předkritiky, ten kousíček sebe hledám, marně, no asi jsem nemiloval...... rááádio...

Nicollette
10. 08. 2005
Dát tip
mno..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru