Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tulák

11. 08. 2005
0
0
523
Autor
Inés

Louky v bílém oparu,

les v závoji mlhy,

kráčí tulák pomalu,

srdce plné tíhy.

 

Co chmurů a bolestí

tíží jeho duši

ve světě plném neřestí,

kde lidé jsou jak myši.

 

Již dlouho bloudí v samotě

a snáší rány osudu,

svět zahalen v temnotě,

řka:" Však dál to snášet nebudu!

 

Chci dojít do světa radostí,

kde na nebi  září jen slunce.

Tím zbavit se chmurů a bolestí

a nalézt přátelství bez konce!

 

Chci být hvězdou na temném nebi,

chci být oporou všem,

chci ukázat, že láska dělá divy,

chci pozdvihnout tuto zem!"

 

Krom mlhy mu v cestě nic nestojí,

leč stále bloudí sám a sám

lesem v mlžném závoji.


Inés
14. 08. 2005
Dát tip
Mánemá: Díky! Víš, asi s tebou celkem souhlasím- ono je to už trošku starší. Tehdy jsem dost přemýšlela nad naší společností zjistila jsem a doteď si myslím, že je mezi námi spousta lidí, kterým se nelíbí svět kolem nich a je spousta věcí, které by mohly změnit, ale je v nich taková, řekněme, zvláštní slabost, která jim v tom brání. A tak nad vším nakonec radši mávnou rukou a nechají vše jak to je...Ale samozřejmě je spousta výjimek...

mánemá
11. 08. 2005
Dát tip
Nevím. Připomíná mi to dětské malování (dětské, protože jsem tak viděla malovat jednu holčičku; to nemá být urážka). To hezké, to, co zná, to, co má ráda! malovala jasnými barvami, to ostatní bylo tříbarevné (modré, černé, tmavěmodré). Chci tím říct, že když se podívám na romantický film, a vidím někoho v krásném obleku se suveréním úsměvem a pak farmáře, vím, do koho se naše hl. hrdinka zamiluje. Do toho prvého, samozřejmě. Jenže špatně, protože ten manekýn je černá barva. Připomněla jsem si to proto, že přesně tak na mě dýchá jakási prvoplánovanost. To, že z textu nemám žádný zážitek. Nedá se mu oporovat, přít se s ním, ale nechce se mi ho ani podporovat. Pěkná přezdívka.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru