Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

20

11. 01. 2001
1
0
808
Autor
Pimpilim

A tolik toho mám na srdci, že píšu již čtvrtý pseudoúvahový tok myšlenek. Tolik a vlastně nic. Mé srdce neví, pro koho bít, a přitom bije pro všechny, které znám a nenávidím. Již budeme mobilní, tešme se. Již se mi přestanou posmívat za zády, ale pokaždé si mě najdou, myslíce si bláhově. Již nebudou tací, co o mně budou ve zlém psát mezi sebou, ale zle to poví mně. Za pár korunek a impulsů, v tarifu bezvěčnosti a omezenosti. Člověk si často říká, že je paranoidní, že každému přikládá zlý úmysl, dokud nepotká člověka ještě více paranoidního, než je on sám. V tu dobu vystřelí mozkem pryč a pozná, že jako všechno, neexistuje absolutní paranoia a absolutní opak její. Jako všecko, je každý v dané situaci více či méně paranoidní, více či méně odvážný či zbabělý, více či méně infantilní, dospělý či senilní. Protože o všem se říká, že je relativní. Samozřejmě i naše tendenční svoboda, o níž se tak rádo mluví. Není absolutně svobodného činu, zrovna jako není činu absolutně nesvobodného - protože absolutní myšlenková svoboda se rovná absolutní samotě.
jorel
03. 04. 2001
Dát tip
docela dobre cteni. tip

Mahoney
15. 01. 2001
Dát tip
pimpe... Tvůj komentář mě zároveň dostal a nadchnul - to je to jediné, co jsem kdy chtěl, aby sis uvědomil :-)) tak dík

Pimpilim
15. 01. 2001
Dát tip
lada: jenze ja neznam tvuj pohled :) fox: myslis svuj paranoidni zazitek nebo setkani s paranoikem ? maty: nikam neutikam, zivot ale krasny neni - je to to same, co jsem kdysi psal Silene, kdyz reknes, ze zivot je krasny, rikas tim, ze je taky skaredy, protoze krasa a radost se rovna osklivosti a smutku; tak zkus nebyt tolik pokrytecka mahoney: jsem rad, ze te me komentare ( i kdyz to uz ma bliz te uvaze nez komentarum ) dostavaji, ac jsme se kdysi "chytli" kvuli mimosmyslovemu vnimani; uvedomuji si to a jsi jeden z mala, kvuli kteremu tu jeste vubec neco uverejnuji

maty
15. 01. 2001
Dát tip
Ale život je krásný už proto,že je,to poznáš,až se těžce budeš snažit např.mít děti a pak jednou se narodí tvoreček a bude žít.Píšu-li,že život je krásný,samo do toho patří i smrt,nemoc,starosti,slzy,bolesti,ale přesto je krásný-láskou,polibkem matky,pohlazením,copak to necítíš?Možná i tou denní všedností, i tím,že přejde kolem mně milá Monika.Je krásný i tím,že jsem držela za studenou ruku své rodiče,které jsem doopatrovala.Je krásný mým skleníkem s mandarinkama,domem,který jsem pomáhala stavět a je krásný,že jsem se stala domovem pro své děti.Až umřu,bude to navěky.Nebudu cítit ani ošklivo, ani krásno.Klidně mohu jít pro mediky do kádě.Ale mé úvahy nejsou vědecké.Držím ti pěsti.

maty
14. 01. 2001
Dát tip
Milý Pime,jistě tě má někdo rád,ale chodíš jako slepý,hledáš a nevíš co,máš bolesti všech dospívajících,chceš být velký filosof,ale ve dvaceti to nejde,ty ale jednou budeš,na své otázky čti odborná díla.A věř,někde na tebe čeká krásná neznámá,která možná má....A k holkám se snaž být něžný,ale pamatuj,láska i bolí, v žádném případě se neutíkej k náhražkám,jako drogám,alkoholu,náboženství,atd...Život je krásný a lidé tě jistě uznávají a mají rádi,jen se zaposlouchej...

fox
12. 01. 2001
Dát tip
ja to vidím stejne, jednou jsem zazil velmi otresny paranoindni zazitek,uplna posedlost,zhusteny strach, ale to bylo pod vlivem travy, normalne se to da unest :)

Laďa
11. 01. 2001
Dát tip
Máš pravdu....?

Pimpilim
11. 01. 2001
Dát tip
jako kazdy ja si samozrejme myslim, ze mam... jenze nikdo si tim nemuze byt jist... ani ja, ani vy ( ani tim, ze ji nemam )

Laďa
11. 01. 2001
Dát tip
O.K., ale já nad tim začala přemejšlet, víš. Jako, že by si možná tu pravdu mohl mít i z mého pohledu. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru