Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Punk nejsou drogy

17. 08. 2005
2
4
4320
Autor
Jerry_Shit

Slovo \"palaši\" není výmysl (viz kniha \"Kytary a řev\", která popisuje celou českou historii punku).

Punk nejsou drogy

 

Už nechci slyšet od žádnýho zmrda,

že punk je anarchie, drogy nebo móda.

Filosofie - toť pro mě správný pojem.

Ti dnešní "palaši" však nebudí ten dojem.


4 názory

Jerry_Shit
27. 04. 2007
Dát tip
To my měli v Ústí svojí kapelku (zhruba 1997-2002), jmenovali jsme se SEREKREV. :)))

Jerry_Shit
27. 04. 2007
Dát tip
No jo, to jsou ty předsudky, který lidem do hlavy nacpaly média. Fuck off! (Jak se řekne média, vždycky mě popadne takovej vztek, tak to zase musím rozdejchat.) Jinak Ti děkuju za pěkný názor. Pokud se nepletu, tax to číro měla někdy v devadesátym, co? - To už bylo po revoluci, to už šlo, ale za totáče to prej bylo docela hustý. Když si měla třeba placku Dead Kennedys, tak Tě hned sebrali, třeba i 5x denně. Mimochodem, z Mostu znám Fílu, kterej měl dřív kapelku Malomocnost Prázdnoty, teď funguje Spínací Špendlík. ;)

Jerry_Shit
20. 08. 2005
Dát tip
...čtvrtej pád: koho, co: MĚ, mne...šestej: o kom, čem: mně...

rozsdasz
20. 08. 2005
Dát tip
máš pravdu, ta chyba je ve mně.

Jerry_Shit
20. 08. 2005
Dát tip
To se stává... Aspoň jsme si oba osvěžili paměť:-)

rozsdasz
19. 08. 2005
Dát tip
A tak sem rád, že sis přečet něco vo punku. Ta gramatická chyba je v ,mně'.

Jerry_Shit
19. 08. 2005
Dát tip
Teď mě teda mateš!... to je druhej pád: koho, čeho - mě, mne... třetí pád je: komu, čemu - mně, mi... pokud si to z gymplu dobře pamatuju...

rozsdasz
17. 08. 2005
Dát tip
Už nechci slyšet vod žádnýho zmrda, že punk neni anarchie. Mám ho rád, proto, že anarchií je. A filosofie a gramatika neni pro tebe správnej pojem. A dojem. Aby se to rýmovalo.

Jerry_Shit
17. 08. 2005
Dát tip
Máš svůj názor, ale nemohu s ním souhlasit. Punker nemusí bejt za každou cenu anarchista a naopak. A pokud jde o filosofii, je mi dost blízká, s gramatikou to už takový neni, ale že bych v tom měl chyby, si nejsem vědom.

Jerry_Shit
17. 08. 2005
Dát tip
Punk je anarchie asi stejně jako je to móda.

maartin
17. 08. 2005
Dát tip
pinkponkpunk

...ja skor punk berem ako hudbu... ...nist viac...

Presbyter
17. 08. 2005
Dát tip
Jerry, punk není žádná filosofie (láska k moudrosti), neboť filosofie hodnoty buduje, zatímco punk je boří (je založen na protestu a kritice, aniž by přicházel s řešením, tříakordová hudba taky nic řešit nemusí). Ve slovech "anarchie, drogy, móda" jsi myslím nechtěně přesně vystihl, o čem punk doopravdy je.

maartin
17. 08. 2005
Dát tip
Vzhledem k tomu, že jsem zažil a prožil celou vlnu na konci 70.let - u nás s mírným zpožděním, musím souhlasit s Presb. a nejen to, bo punk přímo vznikl jako protest, anarchie a určitě i móda (jen ty drogy tenkrát téměř nebyly). Na tři akordy se dřelo po hospodách nebo u ohňů. (Hudebně) vzdělanějším punkerům stačily k produkci max. dva, zatímco ostatní se přímo chlubili, že hrát neumějí a naladěno mít nemusí, takže se o nějakých akordech dalo mluvit těžko. A někdy to tenkrát byla docela síla...

Jerry_Shit
17. 08. 2005
Dát tip
Danka: Děkuji Ti:) Presbyter, maartin : Jistě máš taky trochu pravdu, že punk je spojen s anarchií, drogama a módou, jenže tak úplně pravda to zase není. Pokud se koukám zpět do Anglie druhé poloviny sedmdesátých let, kdy vznikaly kapely jako Damned, Siouxie and the Banchees, Sham 69, Stiff Little Fingers, X-Ray Spex, Plasmatics, Buzzcocks, Vibrators, Cockney Rejects, Angelic Upstarts, 999, Anti Nowhere League a spousty dalších, které vznikly z nasraných mladých lidí, tak určitě tyhle věci hrály významnou roli, ani nechci mluvit o Malcolmovi McLarenovi a jeho povedené bandě Sex Pistols, která vysloveně z těchto věcí těžila a zakládala si na nich; díky tomu si narejžovali do kapes a vyhráli i pár hitparád! Jenže pokud se koukám dál - do Ameriky, vidím Beat Generation: Ginsberga, Ferlingettiho, Kerouaca a další...po nich Andyho Warhola...Patti Smith, Ramones...tady někde punk vzniknul a rozhodně to móda nebyla!!! Anebo i po delší době v Kalifornii vzniká skupina Dead Kennedys, myslím že kultovní punková skupina včele s Jello Biafrou, což byl "pan Filosof"! I v dnešní době existuje pár kapel, třeba i v Čechách, co mají svou filosofii, které se drží a rozdávají ji prostřednictvím hudby dál a nějaká "punková móda" jim je u prdele, jde jim hlavně o myšlenku. A jestli se od doby Sex Pistols stal punk prodejným zbožím, po kterém je mezi dnešní mládeží stále větší poptávka, protože je to zkrátka "IN", a proto si každej dyskáč vyholí číro, aniž by věděl proč, pak je pravda, že punk pomalu přestává být filosofií a začíná být jenom módou (nejen) znuděnejch hochů a dívek a tím pádem i zlatým dolem pro různý managery a módní společnosti. A to je to, co jsem touhle hříčkou chtěl ve stručnosti říct.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru