Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ztracení...

21. 08. 2005
0
0
853
Autor
Geez

Utíkal. Vlastně ani nevěděl kam běží a proč, jen chtěl zmizet. Tolik citů, zmatek v hlavě a nohy ho začínaly bolet. Jak dlouho utíkal, kde to vlastně je? Rozhlédl se kolem sebe, z posledních sil pletl nohama, ale stále běžel. Kolem něj nebylo nic, viděl jen temnotu všude okolo sebe. Co tu dělá?! Chtělo se mu řvát, brečet, prosit o pomoc, ale věděl, že nic z toho nepomůže. Byl tu sám. Úplně sám. Samota ho užírala, nenáviděl ji a přesto byla stálou součástí jeho života...byla součástí jeho samotného.
Padl na kolena, srdce mu tlouklo jako o závod, sklonil se k zemi a snažil se nabrat dech, marně. Rychle oddychoval, šeptal si pro sebe, vysoukal se znovu na nohy a pomalým, trhaným pohybem se začal sunout dál, musel dál. Jen pořád....dál. Neviděl cíl, nevěděl ani odkud vyšel, cítil jen vyčerpání, zmatek a bolest. Bolest protínající celé jeho tělo, jako klín, který kdosi vrazil hluboko do jeho těla...nebezpečně blízko srdci.
Cesta uprostřed temnoty pokračovala, neměnila se, jen se pořád ohýbala do všech směrů, zdálo se, že je vidět až do nekonečna, přesto nebylo vidět kam vede, jakoby byla jedním velkým útvarem skrouceným do sebe tak, aby konec byl zároveň začátkem...
_Ježek_
21. 08. 2005
Dát tip
Tedy. Od kritiky, ať je jakákoli, se vždycky očekává upřímnost. A abych tedy byla upřímná, musím uznat, že zřejmý záměr vyvolat u čtenáře doprovodnou úzkost, je úspěšný.Přiznám se, že hned zpočátku mě překvapila délka textu označeného jako povídka. Možná by stálo za zvážení, zda do tohoto žánru skutečně patří. To je ale samozřejmě jen maličkost. Osobně bych byla příště pro něco delšího, kde bych si nemusela připadat tolik jako Ztracená, protože to vypadalo rozhodně zajímavě a je škoda, že toho nebylo víc!:) Blahopřeji.

Spirit
21. 08. 2005
Dát tip
vždyť to tam chybí.. čtu, říkám si, hm to je pěkný tohle.. co se tam asi stane.. a nic.. takový hezký a není za co ten tip dát..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru