Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozcestí

21. 08. 2005
1
0
1465
Autor
Jerry_Shit

no comment...

Rozcestí

 

Chtěl jsem jít nahoru

ale tys mě stáhla dolů

Chtělas mít všechno

na úkor mě

Přestože jsi mi všechno vzala

mám chuť jít dál

(po kolikáté už?)

posbírat úlomky srdce

odrazit se ode dna

a zase žít

(aspoň se o to snažit)

 

Ty máš jinou cestu:

místo lásky orgie

místo pravdy přetvářka

místo čistoty hřích

místo víry ignorace

místo chuti potřeba

místo klidu strach

místo ochoty bezohlednost

místo smyslu zatracení

místo krásy ubohost

místo mozku piercing

místo života přežitek

místo přírody hospody

místo skromnosti sobectví

místo milosti krutost

místo svobody konzumerismus

místo radosti bolest

místo kočky čubka

místo moudrosti opice

místo rukou kozy

místo díry hotel...

 

Prosím, jak je libo

Přeji hodně piva

a blbců

kteří ti na to skočí

jako já

 

 


Jerry_Shit
24. 08. 2005
Dát tip
Tak do toho já zase nevidím, ...ale možná by to Písmákovi prospělo.

sklenář
23. 08. 2005
Dát tip
dva karlove, jan(ek): v určitých životních okamžicích nikdo nepíše geniálně - věřím, že i vy jste narazili na místní výkřiky vzniklé z podobných pohnutek a že jich tu není málo!!! - tenhle má myslím v porovnání s ostatními i svá světlá místa - strofy: orgie, potřeba, piercing!, čubka, kozy, hotel!!!! - ta je obzvlášť vydařená! jo - a cením si, že se autor příliš nelituje - toliko k brekoláriu č.173790

dva_karlove
23. 08. 2005
Dát tip
sklenář: Ale jo, o tom se nikdo nehádá. Já mluvím o tom, že za poslední čtvrtrok je poměr shitů (sorry, autore, neber to osobně:) ) výrazně vyšší, než dřív.

sklenář
23. 08. 2005
Dát tip
2karlové: to mi uteklo - škoda - si tu hraju na popelku :-) - na Písmáku

dva_karlove
23. 08. 2005
Dát tip
sklenář: Teď jsem si uvědomil - ty asi nebudeš Filip S., že ne? Dva ohlasy, a ani jedna vulgarita...

dva_karlove
23. 08. 2005
Dát tip
Dyk jsem se vyjádřil, že asi není!

sklenář
23. 08. 2005
Dát tip
2karlove: sem tvou kritiku pod dílem Samaela Gornera - Rozpolcenost - čet - kecal bych - kdybych tvrdil, že ve mně nehrklo! - pak sem si ho (F.S.) vyhledal v autorech a uklidnil se!

dva_karlove
23. 08. 2005
Dát tip
sklenář: ...sis halt vybral špatnej nick... :)

sklenář
23. 08. 2005
Dát tip
jan(ek), 2karlove: sem pomalej v odpovědi - jo - v pohodě - třeba mi o něm někdy něco atd.

dva_karlove
23. 08. 2005
Dát tip
Jasně.. :)

Jerry_Shit
23. 08. 2005
Dát tip
jan(ek): 1. Dobře, to beru, možná se mi to jenom zdálo. Otázku si podal naprosto správnou: Proč taky? Poukazovat na špatná díla samožřejmě můžeš, naopak, schvaluji to (pokud to není hrubě). 2. Vím, co ty slova znamenají - děkuji, ale slovník nepotřebuji. Pokud mě považuješ za grafomana... je to tvůj názor, kdybych psal sebelíp, nevymluvím ti ho. 3. Pokud máš o redaktorech takové mínění, proč se to nesnažíš změnit, vždyť proč by ses ty nemohl stát redaktorem a oceňovat básně, které jsou podle tebe nejlepší? Třeba by sis potom přestal stěžovat na úroveň Písmáka. Nebo co kdyby ses po vzoru sklenáře stal Popelkou? (I já jsem se jí stal a jsem v klidu.) sklenář: Děkuji za podporu v tomto brekoláriu :-)

zdjr1976
22. 08. 2005
Dát tip
Mě to dílo taky moc neřeklo jako báseň :o(

Pilar
22. 08. 2005
Dát tip
básni chybí opodstatnění a nějaká přitažlivost.sice je z ní cítit pocit rozzlobení a obviňování nějaké osoby, ale to nestačí vyjádřit city, ty musí mít určitý řád anebo naopak zběsilost a to musí sálat z té básně. a sebekriticky: nezdá se ti toto vyjádření trochu obehrané, trochu klišé: posbírat úlomky srdce odrazit se ode dna navíc je v tom hrubost,ale jen takovéto hraní se na velkého a drsného, což nedodává básni vážnost, ale naopak ji velmi degraduje.tohle není dobré dílo a nelíbilo se mi.

dva_karlove
22. 08. 2005
Dát tip
Víš, co je smutné, milý autore? Že místo abys začal přemýšlet nad tím, proč se ten text nelíbí, a pokusil se to změnit (třeba do budoucna), tak tady začneš obhajovat svoje právo psát si cokoliv. To samozřejmě máš - ale když to zveřejníš, halt se můžeš dočkat kritiky. Která ti nicméně bude na dvě věci, když to bereš takhle.

. ..podle me to je jako basen-vypoved v pohode...tim ze je takovejch charaktreru kolem plno..je nutny se s tim vobcas vyporadat....taky znam, taky:)... tralfamarodian - mlady autor

Jerry_Shit
22. 08. 2005
Dát tip
zdjr1976: Tak to buď rád :-) Pilar: Děkuji za kritiku DÍLA, o tu mi šlo! Uznávám, že ta báseň není "nihil novi sub sole", a že je v tom i to klišé. Když jsem jí kdys psal, byl jsem plný zklamání a nasranosti, což je z té básně patrné. A to, že jsem to sem napsal mělo důvod ten, aby se někdo, kdo si prožil to samé, v tom našel a uvědomil si svůj stav. Ano, je to drsné, hrubé, sprosté... Ještě jednou děkuji:-) dva_karlove: Já chápu, proč se to někomu nelíbí, a kritiky si cením. Jenom mi přišly ty řeči o pokleslé úrovni tohoto serveru trochu nemístné. A samozřejmě - beru to takhle: ať si sem každej píše co chce, ale ať očekává, že ne každému se to bude líbit. Toť vše. tralfamadorian: Díky.

dva_karlove
22. 08. 2005
Dát tip
Může mi někdo říct, co se to s Písmákem stalo??? To už opravdu aspiruje místo na přídomek "literární server" na (jankem vymyšlenou) "politovnu", brekolárium, či něco takového?

Jerry_Shit
22. 08. 2005
Dát tip
A co mi to tu, vy dva varlové, píšete do kritiky. Jestli si chcete stěžovat na literární pokles úrovně na Písmákovi, napište to jako diskuzi.

Jerry_Shit
22. 08. 2005
Dát tip
jan(ek): ty mi zas přijdeš jak starej dědek, kterej si stěžuje, jak je ta dnešní mládež zkažená (neříkám, že není) a že tenkrát bylo všechno levnější, atd.

dva_karlove
22. 08. 2005
Dát tip
Píšeme ti, že tvůj výplod je skutečně (dle našeho názoru) nekvalitní, nepodařený, atd.... Chtěl jsi slyšet superlativy? Měl sis to pověsit nad postel, a ráno se nad tím nadchnout....

Jerry_Shit
22. 08. 2005
Dát tip
Neříkám, že musím bejt pochválenej, ale ta vaše reakce nebyla přece mířená na mě, copak já se svejma pár desítkama shitů můžu za úroveň celýho serveru?

dva_karlove
22. 08. 2005
Dát tip
Hernajs to bylo takové globální postesknutí, na úpadku serveru pochopitelně vinu nemáš. Sorry, jestlis to takhle pochopil, to nebyl účel....

dva_karlove
22. 08. 2005
Dát tip
A záplava se nám šíří.... :( Autore, schytals to pro dnešek za všechny.

Jerry_Shit
22. 08. 2005
Dát tip
dva_karlove: A to mám za to, že píšu takový shity na tak ambiciózním serveru plným profesionálů :-( jan(ek): To bylo jen přirovnání. Jinak jsem chtěl akorát říci, že jsem si původně myslel, že je Písmák otevřen všem, co píšou a chtějí, aby jim to někdo třeba zhodnotil. Nevím, jak můžu vědět, ještě než sem něco napíšu, že se to někomu nebude líbit. Mám Ti to snad nejdřív poslat, abys mi dovolil či nedovolil to sem napsat? A jestli Ti vadí amatéři jako já, tak je prostě ignoruj. Vždyť já Tě nenutím, abys to četl. Mě nevadí, že tu jsou tací, co neumějí nic tak skvělého a krásného napsat. Já si cením jejich snahy psát. Vždyť přece nemůžem někomu zakazovat, aby psal! Ale vadí mi to, že tu jsou lidé, kteří se do jiných navážejí, jakoby jim patřil "patent na poesii" a k tomu i tento server. Jakým právem můžeš někomu zakazovat sem vkládat díla? Chceš se snad odvolávat na to, žes tu byl dřív, že jseš narozdíl od ostatních talent, že tu něco znamenáš nebo že máš známýho na ministerstvu, či co? A pokud jde o ty talentované, myslím, že od toho jsou tady redaktoři a jejich výběry. Oni přece mají na starost díla ohodnotit a vybrat ty lepší, které vyčnívají nad ty horší, nebo se pletu?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru