Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zradil jsi mě

15. 01. 2001
2
0
1083
Autor
Mazdovovejce

Zradil jsi mou ruku, co se zmateně zmítala v tvé dlani Teplem přítomnosti Vyhrál's to klání Zradil jsi moje oči, co se tak bály podívat do tvých aby se neztratily v slzavých roklích Zradil jsi moje rty, co se usmívaly, co jiného Splynuly s tvými v umlklé šero Zradil jsi moje tělo, co snilo dlouhý sen tisíce a jedné noci Odhalil's tajemství bezmocné moci Pak zradil jsi mě a moji lásku sluneční chrám teď sloužím kněžkám přesmutných rán
Litochowitz
09. 07. 2001
Dát tip
JAK MOHL? T-p.

Litochowitz
09. 07. 2001
Dát tip
JAK MOHL? T-p.

Miroslawek
08. 02. 2001
Dát tip
Sladkobolně hořké a věř, že ten pocit věrně znám. Jen s tou zradou, nemůže to být jinak? To, že někdo přestane milovat, přece nemusí být nutně zrada, to se může stát každému nezávisle na jeho vůli. Ale je pravda, že neznám reálný kontext a nejsem Ty. Po formální stránce sdílím Viovy výhrady ohledně rýmů, ovšem co se týče obraznosti, je vidět, že ji máš ;o))) Líbí, ale na můj TIP to není.

Yeziiinka
21. 01. 2001
Dát tip
Taky souhlasím s Viem, ale zapůsobila na mě rozhodně a konečně - sama bych takové výhrady nezmínila, teď se jen vezu na něčem, s čím si dal někdo přede mnou práci...opakuju tedy: LÍBÍ!

Javert
16. 01. 2001
Dát tip
Slzavé rokle a kněžky trochu vybočují, ale jinak fajn.

Vio
16. 01. 2001
Dát tip
Docela dobré. Slzavé rokle ani kněžky mi až tak nevadí. Opakování "zradil jsi" se dá omluvit, protože jde o výčet, ale šlo by to napsat i jinak. Vadí mi ovšem opakování slova "co". To vůbec nezní dobře. Co takhle použít "jež" či něco podobného. Ztrácí se tam rýmy: co jiného - v umlklé šero resp. slabší chrám - rán. A nakonec: "Pak zradil jsi mě..." ... vždyť o tom celou dobu mluvíš... pochopil bych třeba "Pak zradil jsi mě celou... ".

Albireo
16. 01. 2001
Dát tip
Viovy výhrady částečně sdílím, ale celkový "umělecký dojem" je velmi silný. TIP

Katerina
15. 01. 2001
Dát tip
smutny...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru