Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Temná noc...

26. 08. 2005
5
0
2256
Autor
Myna

Vysvětlení k Noční službě...

  Upřeně pozoroval zářivou škvíru pode dveřmi. Občas ji narušily stíny, které se prohnaly po chodbě. Ležel schoulený na studené podlaze. Hlavou jemně tloukl o zeď. Na vyzáblém těle zářila bílá noční košile. Kostnaté ruce střídavě zavíral v pěst.

   Po stropě se prohnalo světlo od projíždějícího auta. Muž porudce oddychoval. Třásl se.

   "Už ne... ne.. prosím... ne..Jdi pryč!" šeptal. Z vedlejší postele se ozývala modlitba. Z kouta k němu promlouval tichý zlověstný Hlas:

   "Ne? A kam bych asi tak šel?! Kdo by se o nás postaral?! Jsi neschopný!"

   "Promiň.. promiň.. Nechtěl jsem.. já už nechci!" zanaříkal. Ale Hlas z tmavého místa dál poroučel:

   "Zmlkni! Copak je neslyšíš?" Muži připadalo, že na něj pohlíží stovky žlutě jedovatých očí. ze stropu! Špičaté obličeje na něj hledí ze stěn i ze země! Nastražil uši. Napřímil se. Cítil studené pařáty, jak ho tahají za nevinně bílou košili.

   "Nechte mě! Nechte mě! Já vám nic neudělal!" křičel! Vyskočil na postel. Polekaně se rozhlížel kolem sebe. Zlomyslný chechot mu trhal bubínky.

   "Už jsou zase tady! Přivolal jsi je tím svým věčným fňukáním! Musíš se bránit! Chtějí nás zabít!" poslední slova jako by muži vrazila nůž do srdce a sebrala poslední špetku rozumu. tělem se mu rozlila touha bojovat. Nevzdat se tak snadno. Bez boje.

   "Ano.. Přesně ten myslím. Udělal jsi, co jsem ti řekl?" hovořil Hlas dál. Muži poklesla ramena. Nahmatal ostrou čepel, ukrytou pod polštářem. V očích mu vyhasl veškerý život. Hleděl před sebe.

   "Výborně... výborně..." šeptal Hlas z kouta. "Teď jen čekej... vyčkávej.." Dveře se otevřely. Spatřil jen postavu v bílém. Muž vyběhl proti příznaku! Nocí se blýskla čepel! Oddělením se rozletěl hlasitý výkřik!

    Tělo dopadlo na zem. Stál nad ní, z nože ukapávala teplá tekutina. Hlas se škodolibým smíchem proletěl stropem a zmizel. Bílá sesterská uniforma byla nasáklá krví. Rudá kaluž se plíživě rozlévala ke dveřím...

    "Adélko?! Adélko?!!"


Lakrov
27. 06. 2006
Dát tip
Takže kamínky mozaiky. Bude jich víc? Přinesou některé nový život (nebo aspoň iluzi; tu co je dlouho před jeho příchodem). Začít smrtí a skončit... však (ne)víš. Hle(o)dej a piš.

evalota47
09. 10. 2005
Dát tip
Souhlasím trochu s Havrankou i když ne tak úplně-jako pvídka na pokračování to může být taky dobré.A vypadá to,že pacient je schizofrenik-buď vyvoláno nějakými léky nebo to v něm dřímalo a stresem bylo vyvoláno.Zajímavé .T.

Havranka5
12. 09. 2005
Dát tip
Já bych spíš napadla toho prasáka doktora, co vohybá sestřičky. A tomu jeho kohoutkovi podřízla krček, aby ptáček dokokrhal, a věnoval se plně lékařství :-)

Havranka5
12. 09. 2005
Dát tip
P.S. Když jsi sestřička, rozvedla by jsi tu jeho paranoiu nějak víc dopodrobna? Takhle to příliš nevyzní. Chtělo by to možná v úvodu popsat dva příběhy a dvě postavy - pacienta a sestřičky a ve třetí části je teprv svést dohromady, třebas přes to ostří v těle nevinné (?) dívky. A ve čtvrtém díle protřást následky a dopady. Pak otipnu všema deseti. Takhle to na mě působí trošku nedotaženě. Zbytečně ztrácíš pro přílišný spěch moc pěkný námět na obsažnější příběh.

Myna
30. 08. 2005
Dát tip
šlo o pacienta, tohle bylo trošku z praxe, stává se, že pacient napadne sestru, ale i tak díky

Finch
27. 08. 2005
Dát tip
No, tohle už j trošku horší než Noční služba. Kde se tam ten chlap s nožem vůbec vzal?

Super! Máš talent*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru