Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krev - Jack a narozeniny

26. 08. 2005
0
0
725
Autor
Frost

Další příběh Jacka, jehož konec a začátek se blíží s každým dalším příběhem...

Trávník právě skrápěl vydatný déšť, velké kapky dopadaly na jeho kabát a klobouk. Stál před sídlem zdejšího starosty a chvilku si ho prohlížel. V jeho tváři nebylo možno spatřit žádnou emoci. Třeba žádnou necítil.

 V domě se slavilo, starosta právě bavil několik pozvaných nějakou, v jeho očích, zábavnou historku. Smích, který byl slyšet bych však v žádném případě nepovažoval za upřímný, spíše za strojený. Kdo by se také nechtěl zalíbit starostovi? To je službička sem, malý úsměv tady, znáte to.

 Rozhlédl se kolem sebe, ale nikdo tam nebyl. Byl si tím jistý. Neviděn se vyšplhal na římsu velkého domu a opatrně nahlédl do jednoho z oken. V pokoji nikdo nebyl, což pro něj bylo jen dobře.  Pomalu otevřel okno a sundal si svůj klobouk.

 Pilo se a jedlo, už se pomalu nesl dort. Starostova dcerka byla tím oslavencem. Dcerka si hrála spolu s ostatními dětmi a evidentně se také dobře bavila. Naopak služebnictvo mělo co dělat. Neustálé dolévání sklenek a přinášení nových a nových zákusků se zdálo nekonečné.

 Zato jeho příprava byla již dávno hotova. Jen co vešel do pokoje, opět si nasadil klobouk, vyndal pistoli a položil ji na noční stolek. Sedl si na postel, z vnitřní kapsy vytáhl tlumič a namontoval ho na zbraň. Pak vstal a šel ke dveřím. Pomalu je otevřel, na chodbě kromě mramorových bust a velkých obrazů nic nebylo... vrátil se zpět.

 Blížila se tma a spolu s ní odpadával jeden host za druhým. Postupně mizeli ve svých autech na cestě domů, či milenkami, ovšem pryč odsuď. S posledním se starosta s manželkou loučil neuvěřitelně dlouho, to už byla dávno tma. Pak uložili dcerku do postele, služebnictvo mezitím uklidilo poslední nepořádek a až na jednu služku opustilo dům. Starosta s ženou se  pak šli  také uložit ke spánku.

 To byla jeho chvíle. Po dlouhém, trpělivém čekání v pokoji, konečně vyšel ven. Prošel chodbou. V obličeji měl nepřítomný výraz, šla z něj až hrůza. Sešel poschodí, které vedlo do patra s dětským pokojem. Šel na jistotu, nezastavoval, ani se nerozhlížel.

 Manželka zavřela okno, políbila svého manžela na tvář a lehla si do postele. Chvilku si četla, ale přemohla jí únava. Starosta zhasl světlo lampičky na nočním stolku a ubral se ke spánku. Jeho žena už spala.

 Otevřel dveře dětského pokoje, dítko sladce spalo. Přistoupil blíže k postýlce a vystřelil. Daroval dítěti věčný spánek... K pokoji se blížili kroky, bylo nevyhnutelné, že v tom pokoji usne ještě někdo. Služebná vešla do pokoje a než stihla upustit zapomenutý dárek, podlomily se jí kolena, až nakonec spadla společně s dárkem na měkký dětský koberec.

 Vyšel z pokoje. Výraz už neměl nepřítomný, spíše lhostejný. Prolezl chodbou a dal se doprava, do poslední chodby, kde byla manželská ložnice. Dveře otevíral velice pomalu, vešel, zavřel dveře a čekal. Čekal, až si ho mžourající žena uvědomí. Než však stihla vykřiknout strachem, spadla její hlava zpět na polštář. Krev vylétla z hlavy a rozprskla se o zeď. Potřísnila i starostu, jenže ten spal jako zabitý a než si něčeho všiml, odešel Jack z pokoje, vrátil se do místnosti v posledním patře a opustil dům.

 Opět bylo potřeba zkontrolovat bankovní konto.


Uff... Krev moc nemusím :o)

Frost
26. 08. 2005
Dát tip
Myslíš Krev jako mojí tvorbu nebo jako krev - tekutinu nezbytnou k životu?

Krev jako tekutinu, samozřejmě :o) Nezbytná k životu možná, ale jak jí někde vidím, tak mám co dělat, abych sebou nesekla o zem :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru