Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lide z maringotek

31. 08. 2005
0
0
733
Autor
Gebbeth

Zpracování úkolu z hodin českého jazyka s pančelkou Čermákovou, v zadání bylo sepsat krátký útvar obsahující jedno z několika slov, použili jsme všechny :), hádejte, která slova to byla....

Poslechněte si příběh z dávných časů, kdy ještě rostly kyselé hrozny a maringotky brázdily Zemi. Avšak byl pouze jediný Kolotoč, který byl vlastněn jedním prastarým rodem. Kolotoč byl děděn z praděda na děda, z děda na otce a z otce na syna. Soubor se nazýval podle maringotky barona Demétera – Trojský kůň. Onen Kolotoč byla relikvie vyrobená pradávnou civilizací Sedmi trpaslíků, jejichž ikony byly vyobrazeny na sedačkách a na houpačkách byly vyobrazeny příběhy z jejich mytologie.
Jednoho dne dorazili do vesnice Rubikon a Géza Lakatoš prohlásil: “Kostky jsou vrženy“. I přikázal baron Démétér vystavět Kolotoč i jiné atrakce. Jak přikázal, bylo po několika dnech učiněno. Zanedlouho však začaly docházet zásoby, a tak byl vyslán oddíl, který odcizil sousedovi, počestnému zemědělci, panu Newtonovi několik slípek. Ten, vida že byl okraden, zle se rozezlil a vrhnuvše jablko po Kolotoči nezměrnou rychlostí, zasáhl Kolotočovu Achilleovu patu. Kolotočáři se sice strachovali o Kolotoč, ale po krátké zkušební jízdě Dežo prohlásil: „A přece se točí!“. Nic již nebránilo nadrženým dětem nastoupit a oddat se Bezstarostné jízdě. V tom křup, co se nestalo. Kolotoč se za stálé rotace zhroutil a děti se rozlétly do rozličných světových stran. Laco prohlásil: „Děti jsou vrženy“.
A to je konec jedné pradávné ságy.

Gebbeth
01. 09. 2005
Dát tip
No splacanina je to kazdopadne :) To byl ucel

K_Anče
31. 08. 2005
Dát tip
tipla bych, že to jsou slova: otec, syn a Lakatoš

REDH0T
31. 08. 2005
Dát tip
ty byt rasista

overflow
31. 08. 2005
Dát tip
:) no tak to je dobrá splácanina já ráda cikány a nemyslim,že ty byt rasista ty děti vržený z kolotoče jsou fajn ty namaluju

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru