Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Farewell to farewells

Výběr: Print
03. 09. 2005
15
2
2419

Lucince.. vlak odjel z koleje číslo bé pět a mezi propojené mysli napadal nápojový led. autobus pomalu opouští nástupiště sedmadvacet, bohužel se po přístích pár týdnů nemíní vracet. It\'s been seven hours and fifteen days Since you took your love away I go out every night and sleep all day Since you took your love away Since you been gone I can do whatever I want I can see whomever I choose I can eat my dinner in a fancy restaurant But nothing I said nothing can take away these blues `Cause nothing compares Nothing compares to you It\'s been so lonely without you here Like a bird without a song Nothing can stop these lonely tears from falling Tell me baby where did I go wrong I could put my arms around every boy I see But they\'d only remind me of you I went to the doctor n\'guess what he told me Guess what he told me He said girl u better try to have fun No matter what you\'ll do But he\'s a fool `Cause nothing compares Nothing compares to you all the flowers that you planted, mama In the back yard All died when you went away I know that living with you baby was sometimes hard But I\'m willing to give it another try Nothing compares Nothing compares to you Nothing compares Nothing compares to you Nothing compares Nothing compares to you -Sinead O´Connor; Nothing Compares 2U;I Do Not Want What I Haven\'t G(1990)

rosa zašlápla svíčky rašící na štěrku

-majáky to ranních minut temnoty.

krvavé slunce požírá přejetou ještěrku

a jak se v Tobě lidství třese

přeješ si být taky přejetý

 

 

slávky z kůlů strhali rybáři,

v zátoce přílivu s rychlostí trysku koně.

cín na srdce došel zvonaři

a potracená slova choulící se na peróně

čekají až vlak směrem do Pozdě

                          v mracích páry dorazí

 

 

sladkokyselý déšť smyl klaunům

z tváří falešné úsměvy a zašpinil jimi tělo.

slizce vlhne pozdní odpoledne faunům

a milostné dopisy v kalužích omrzelo

rozpíjející se bytí.

vzpomínky sahající po okraji touží marně po vylítí

odjiždějící dostavník voni po kouření dýmky na zápraži

nesnaším loučení,nenávidím nádraží.

 


2 názory

Narriel
19. 08. 2008
Dát tip
"...Čekárna nikoho nečeká nikdo sem nepřijel zdaleka kdo by sem taky jel tady vitr trávu sel nikdo jsem nepřijel zdaleka..."

nonamebeast
12. 03. 2007
Dát tip
páni, tohle je---u---mno---velmi

Krokodýl
05. 09. 2005
Dát tip
krvavé slunce požírá přejetou ještěrku a jak se v Tobě lidství třese přeješ si být taky přejetý .....tohle je úžasný

Damien
05. 09. 2005
Dát tip
ty zvony mě dostaly, snáď to dobře chápu t.

přeju setkání co nejdřív

KayTee
04. 09. 2005
Dát tip
hezky se to čte *

muselo to byt krasny... je to .. zvlastne nezny a smutny zaroven.. stastny , ale uz od zacatku s vedomim za cas na cas odlouceni..

líbilo...krásný obrazy a působí to celý tak nějak čistě, bezprostředně...jen ty rýmy bychom nemusely, ona pak některá slova působí že jsou tam účelově jen kvůli nim, což si tady zrovna nemyslíme, ale stejně nás to trochu ruší.. tip dáme

Zuzulinka
04. 09. 2005
Dát tip
je skvělá. krásná...protkaná smutkem...*

gemina
04. 09. 2005
Dát tip
vyborna t

absurd
03. 09. 2005
Dát tip
a jak se v Tobě lidství třese .. Jako snad vsechny co sem od Tebe cetl je intenzivní tím Tvým nevtíravým zpusobem.....moc*

Empty
03. 09. 2005
Dát tip
Zase mi tam moc nevoněj ty rýmy, ale obsah je krutej, na tip jo

mad_orgasm
03. 09. 2005
Dát tip
wětříku, zas to tvoje dílo s kterým si nevím rady..takovýhle dílka mě normálně ani nebavěj, na druhou stranu prostě to zaujme a něco to člověku dává, i když teď asi ani nevim co.. :) tvoje rýmy jsou dospělý a nezaváněj laciností / jako u většiny tady / .. jen poslední sloka zní až trochu říkankově/ jinak oproti zbytku a taky se mi teda moc nelíbí "slunce požírá přejetou ještěrku",to jen tak... sem toho zase nakecala, teda.. a tak t :)

zana_zana
03. 09. 2005
Dát tip
za zaciatok (t) konec trochu slabsi:(

Sunmoon
03. 09. 2005
Dát tip
pokud to správně chápu, jsou to různé druhy loučení...přiřazená písnička a dílo...i když to někomu u Tvých děl nepřipadá důležité, mně ano...a mohls najít líp...co myslíš? k dílu - části se mi strašně líbí...např: "a potracená slova choulící se na peróně čekají až vlak směrem do Pozdě v mracích páry dorazí" První sloka celá moc... prvním třem řádkům poslední části nerozumím a pak ještě mi nesedí "vzpomínky sahají po okraji touží marně po vylítí" to vypadá na problém s tvaroslovím (nemá být "sahající"?) nebo s interpunkcí...takhle se jen domýšlím, cos tím myslel - ta myšlenka se mi zdá hrozně hezká, ale nějak podivně jsi ji napsal. Nespěchej na to, než to sem dáváš, kontroluj po sobě diakritiku, ano? Jinak se mi to ovšem moc líbí...jako skoro všechno Tvoje. Zase něco, co jde do kostí a jde probulet...:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru