Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malá česká Bridget Jonesová

03. 09. 2005
2
0
1965
Autor
kgirl

Jde o můj osobní pocit z jisté osoby/osob se kterýma jsem měla tu šanci se setkat.Berte to s rezervou, vlastně to ani není fejeton ale popis, nebo tak něco.

Představte si, že bydlíte v Evropě.Ve střední Evropě, ano i s vaší dostatečnou ze zeměpisu víte, že tohle je starý kontinent, jinak taky Evropa.Sice pořád slýcháte, že na západní hranici našeho policejního státu už prakticky začíná Asie, ale vy víte svoje.

            To sídlo ve kterém bydlíte není dost malé ani dost velké, a povětšinou se mu nadává maloměsto.Je všední a šedé, stejně jako váš život.Je vám patnáct a čtvrt, ale říkáte šestnáct.Kouříte ty nejlevnější cigarety, co se dají koupit.Někdy padne i desítka denně, ale to vám musí být hodně zle.Vlasy (Původní odstín:Myší ocásky.) si rozleptáváte peroxidem a nebo v lepším případě nepřirozenou červenou barvou.Melíry přece mají všichni.Ostatně vy taky, ale pod tou mahagonovou nejsou vidět.Nehty máte žluté, tu Startku v ruce nemáte málokdy.Beztak to není vidět, lámou se vám až hrůza a taky jsou okousané až na maso.Těch 6 kilo nadváhy vám na kráse taky nepřidá.Teoreticky chcete shodit, ale potom by vám mohli zmizet prsa a navíc neudýcháte ani půl kolečka kolem bloku.Na ty náplasti,pilulky a krémy vážně nemáte, skoro všechno padne na cíga a podobně.Cítíte se mizerně a pro lepší náladu si dáváte Deli a brambůrky.Podle Bravo Girl brambůrky silně zhoršují akné, ale to vaše už pravděpodobně ani zhoršit nejde.Rodiče prudí, ve škole prudí a cíga jsou čím dál tím dražší.

            Pokud jde o kluky, tak to je jedno velké znechucení.Ale nemohli byste přece zůstat poslední panna ve třídě.Trapas.

            Pátek, jediné, co vás dokáže trochu povzbudit.Strávíte tři hodiny v koupelně a potom bude možná naděje na úspěšný lov reálná.Za předpokladu, že bude cash, a potom cíga,vodka a pivo.Rozjedem to spolu do totálního vypálení poslední mozkový buňky.Za zvuku diska.

Disko se vám sice poněkud příčí, ale co byste poslouchali, „kámošky“ to poslouchají taky.

„Kámošky“ je vaše slovo pro ty trosky, co vámi chodí kouřit a v pátek ven.Zakalit, jak vy říkáte.V džínách a tričku s nápisem.Nikdo vás nenutí rvát se do uniforem, ale je lepší nevyčnívat.Kdo vyčnívá ten přečnívá.Tak to řikal dýdžej na dýze minulej pátek.Anebo teta na oslavě matčiných třiačtyřicetin.Už se nepamatujete, ale je vám to úplně jedno.Vy se obejdete bez filozofií i bez školy.

            Ach škola, tuhle zrůdnou instituci by měli zrušit.Odkroutili jste si devět let, ale otec prudí a chce aby jste tam hnili snad až do osmnácti.Sice na to už zvysoka kašlete, jestli od šestky nebo od sedmičky, ale tohle je vrchol.Smůla děvče, přijali tě na učňák.Matka do tebe furt hustí, že jsi na pekařku vlastně chtěla sama.Už tě přestává vzrušovat pohled na mezinárodní vlaky a tvůj vysněný cizinec je také v nedohlednu.Stejně by ses nedomluvila, anglicky umíš akorát „super“ a „kůl“.Tvůj český přízvuk na první slabice je tak silný, že jsi odhalena ještě předtím než promluvíš.Ano. kurzy němčiny.Ale to bylo v osmé třídě a vy jste měli tisíc jiných starostí.Němci jsou nakonec uslintaný tlustý perverzní prasata.A tak se mračíte na svět.Ano ještě jednou, pořádně a víc a víc.

            Vaše matka, velká česká Bridget Jonesová není o nic lepší.Nemá jenom 6, ale hned 16 kilo nadváhy.Vlasy už skoro nemá, třicet let peroxidu vodíku se prostě projeví.Je skoro stejně nerudná jako vy, vrčí jako vzteklý a pořádně nateklý buldok.Ostatně tak taky vypadá.Stěžuje si na šéfa,počasí,holičku,špatný salám z Penny,čím dál tím dražší MHD a velkého českého Bridgeta Jonese.Na toho úplně nejvíc.Nosí skoro tak nemožné oblečení jako vy, ale o čtyři velikosti větší.Nemá chuť experimentovat s módou, v tom jablko tedy vážně nepadlo daleko od stromu.rozdíl je v tom, že ona má na mikině „Brazil“ a vy „Jamaica“.

            Velký český Bridget Jones vás štve ještě o něco málo víc.Vždycky zabere bednu, a poslední půlrok se liga mistrů skoro vždycky kryje se Superstarem.Navíc pracuje v továrně na ledničky, takže nehrozí,k že by doma byl cash nazbyt.Děsně páchne, má pivní pupek a nemluví s velkou Bridget Jonesovou.Pije Gambrinus a možná Plzeň, když jí v Penny zlevní.Stěžuje si hlavně na politiku,vyšší společenské vrstvy a na pankáče.Jsou škodlivá verbež a můžou za zvýšení daně z přidané hodnoty a povodně v Rumunsku.

            Váš život je opravdu ještě o něco šedší než ten popel, právě odklepaný z červené klejky od kámíky, co vám teď jaksi propálil kalhoty.

Nakonec, lepší už to nebude, ne?


kgirl
10. 12. 2005
Dát tip
Děkuju ti milý Guy,...:)

guy
08. 12. 2005
Dát tip
nějak mi přijde, že nějací předchozí čtenáři bylo ňák zatrpklí či co ... mě to teda pobavilo docela dost ... místama možná víc, ne to s tou pravou Bridget ... :-)

sidi
04. 09. 2005
Dát tip
Seš dobrá, ty chibi nechej patří k tomu. Na B.J. se rozhodně musim podívat, jakože si to slibuju už pěkně dlouho. :-)

kokolaking
03. 09. 2005
Dát tip
No jó, jedna Brižit malá, jedna velká... Navrhuju příště napsat Bridged Jonesová ze Sůdánu, neboť zřejmě jen takovéto závažné a konforntační téma je schopno vyrovnat onen nechuté typografické nešvar. Děvčico! Za každé interpunkčňujé znaménko jest mezéra. Tak Tak Tak. o úrovni článku se zmiňóvat nebúdu, vled je to zajímavé, zdá se z první ruky a svó cenu mít může, ale já bych se k tématu postavil trochu inak. nastavíl zrcádlo abych tak řék.

Dost chyb v čárkách, pak jsem zaznamenala taky nějakou shodu podmětu s přísudkem a ji/jí. No, vlastně mě čtení moc nebavilo... Sem tam se tam sice něco mihlo, ale to bylo málo. Žádný výrazný nápad...

kgirl
03. 09. 2005
Dát tip
Mate oba pravdu, je to spis neco jako muj osobni pocit z jistejch lidi.Chyb je tam urcite spousu, ale nektery jsou tam zamerne... Ale diky za nazory:)

kgirl
03. 09. 2005
Dát tip
Mate oba pravdu, je to spis neco jako muj osobni pocit z jistejch lidi.Chyb je tam urcite spousu, ale nektery jsou tam zamerne... Ale diky za nazory:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru