Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

olásce

04. 09. 2005
2
0
1908
Autor
sidi

Sešli se, láska nikdy nehřeší
byla jak vítr
klouzavou sukni kolem boků
vítr nic nevětří
byl jako uragán
černá skla ve vlasech
uragán nikoho nešetří
blýsklo se z počasí
netušili že jsou tak křehcí
živly přece nic nevlastní
chvíli byli zmatení
a pak se rozešli

zase se sejdou,
v nových povětřích.
Wiki
04. 02. 2006
Dát tip
trvalo mi několik měsíců, než jsem pochopila,o čem píšeš.......... je hluboká Tvá báseň, má spoustu skrytých významů, je pravdivá........

kawa
09. 12. 2005
Dát tip
pojímám s přehledem jo jo ... to byl povzdech á *

mánemá
06. 09. 2005
Dát tip
Ne, špatně jsem byla pochopena. Zřejmě. Neměla jsem problém s interpretací textu. To ne, třeba neslídím ve středu dění, ale (svůj) děj jsem našla. Nit, po které mi ta básnička přijde smysluplná. Měla jsem z té básně dojem, že kategorií blbůstek něco naznačuje. Že nejde o tak vážný příběh. Samozřejmě, že s kategorií tu ujede každý a neměla bych se tím nějak znepokojovat, jak říkám, byl to můj první impuls, jak brát báseň. Možná dalším impulsem byla fatálnost, kterou jsem cítila. Něco jako ironie osudovosti. Posměch vůči něčemu, co se vrátí v budoucnu. Naopak se mi líbilo, že v básni je prostoupeno nějaké počasí, které se mění. Žádný verš nijak nevyčnívá nad celkem, trochu jako pohádka. Povídavá, moudro může mít, ale většina dospělých má od tohoto žánru odstup. Neříkám, že je nemají rádi, byla bych sama proti sobě. Tak, to je asi vše. Pěkný dny.

mánemá
04. 09. 2005
Dát tip
v čem tkví to blbovyústění? reakce na kategorii docela líbí, i když mi přijde, že téma je krapet ošizené, že z toho jde ironie - třeba si ji do toho vkládám pouze já, když čtu "chvíli byli zmatení/a pak se rozešli", právě ta schématičnost na konci básně-blbůstky; myslím, že není třeba vše dopovědět ke spokojenosti všech místy se mi to však líbilo, zaujalo dost, ale přesto si říkám - ještě něco mi tu chybí

sidi
04. 09. 2005
Dát tip
Návod :-) Sešli se protože ona byla hezká, on efektní, prostě frí a kůl a já nevím co ještě, nic není nutné, všecko je možné, a zbytek se neřeší. Jenže z té naprosté svobody být jaký jsem, najednou vznikne na druhé straně (i ten největší frikulín vůči sobě něco nesnáší ani o tom neví) rozčarování že jsem takhle citlivý, to je to zmatení. Jestli ti vadí to za prázdnou řádkou tak to tam musí být, protože o tom to hlavně je, že jsou si souzení. - Protože nakonec se stejně zase sejdou, s někým jiným ale v podstatě stejným. Ale že to potřebuje návod svědčí o tom že dílko je defektní. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru