Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tak realisticky minimalistická

05. 09. 2005
6
0
1207

Narichlo zplácaná myšlenka.. Bavila mě... On to určitě není fejeton, ale povídka taky ne.. Tak jsem to dal protože s emi líbí to slovo

Vždyť na tom světě o nic nejde, řekl si v duchu Josefín, když se chystal v 16 hodin 29 minut a 15 vteřin poprvé v životě zrychlit na 180 kilometrů v hodině na dálnici D1 na sedmdesátém čtvrtém  kilometru z Brna do Prahy, aby se ještě vlezl před ten nákladní automobil, než bude provoz zúžen pouze do jednoho pruhu..

 

Přesně v tu samou chvíli ale na jiném konci světa konkrétně ve Vatikánu čekal otec Emanuel Montoya na sms od svého bratra, podle toho jakého ražení tato sms bude má zůstat otec na živu, nebo zemřít..

 

V tutéž chvíli drží jeden mladíček, jenž se nedávno stal členem italské mafie, prst na spoušti svého revolveru a přemýšlí jaké to asi je zabít člověka..

 

Ve stejnou vteřinu ale v jiném časovém pásmu, někde na severu Venezuely se těší stará žena, až její chlapec vydělá první peníze a ona bude moci konečně zabezpečit svou rodinu. .

 

 

Vždyť na tom světě o nic nejde, řekne si Josefín sešlápne plyn a zrychlí na 180 kilometrů za hodinu, bohužel se nevleze do mezírky mezi nákladním vozem a jeho pasatem a nabourá, je prakticky na místě mrtev, do brzdícího nákladního vozu nabourá v rychlosti 153 kilometrů muž který protože se právě chystal odeslat sms neviděl co se děje a nezabrzdil, je na místě mrtev..

 

V tentýž okamžik nedostal otec Emanuel Montoya sms od svého zámožného bratra, ve které mělo být jestli za něj zaplatí výkupné italské mafii a bude žít Nestalo se a to byl signál pro mladíčka této mafie aby zmáčkl spoušť, říká si že to dělá pro svou matku, která žije ve Venezuele a potřebuje peníze, které získá za to, že on vykoná tuto ošklivou práci.. Tak se jal zmáčknout spoušť.. Bohužel ze náboj zasekl v komůrce a zbraň explodovala, zabila mladíka a střepina provrtala hlavu také otci..

 

Zhruba o tři měsíce později umírá jedna bezvýznamná rodina v Venezuele, protože nemá jak zaplatit výpalné..

 

..

 

V tu samou chvíli jsem si já u sebe doma sám pro sebe řekl: „Vždyť na tom světě o nic nejde..“


Sigourney
06. 09. 2005
Dát tip
opravdu velmi NARICHLO :-)

leenai
06. 09. 2005
Dát tip
narichlo se to i čte, drží a nepustí jedna z těch krutějších, což? :) ale furt je DOST dobrá... t* ach ti chibové... mněl bi jses je odnaučyt!!!

Tak to je vážně super! Dávám TIP.

Oprav si chyby v prologu...

jooo.. Těch tam musí být :) Neopravim, nikdy se neopravuju, mám rád svoji hloupost a nedokonalost.. Ať to lidi vidí, že na to nemám :))))

jooo.. Těch tam musí být :) Neopravim, nikdy se neopravuju, mám rád svoji hloupost a nedokonalost.. Ať to lidi vidí, že na to nemám :))))

tyjo po r měkké i :D Já jsem borrrrec!!!!

jo, docela fajn, sice jsme už od začátku zhruba tušili, jak se to bude dál vyvíjet, ale bavilo nás to...tip

Eileen
05. 09. 2005
Dát tip
skvely. jo, vsechno ma svoje souvislosti..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru