Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Houpací koníci v hlavě

Výběr: zaki
11. 09. 2005
9
0
363
Autor
G_B_Show

 

 

 

Pár flašek

                 Ladnejch ptáků,

                 mrtvejch

                 paneláků

 

snaží se právě

nevybíravě

seřezat mý              houpací

koníky v hlavě

 

Jen..

Horizonty, Večery, Nářky

hraný... Sametový

dezerty

napudrovaný  -  plněj mý něžný sny

                          samotou - do žíly

                       / dostal jsem od lásky

                            ostnatou košili  /

 

- tak radši na noc smích

do sáčku zabalím, co kdyby

náhodou

stěny zas plakaly...

 

 

A neusnu, do rána

než se svět změní

na hebkost, na smutek

 

 

na ztracený snění.

 

 

 

 

 

 

 


Pablo_honey
09. 10. 2005
Dát tip
další maisterkurvastück.ttt

zaki
16. 09. 2005
Dát tip
hlasujem dva krat za

Print
13. 09. 2005
Dát tip
**!

Beezer
13. 09. 2005
Dát tip
taky mi to drhne. škoda. ale - co kdyby náhodou stěny zas plakaly. To je super momentka. Jinak tohle je případ kdy sem dal díky kritice (P.Fiala) dílku ještě jednu šanci a myslím že jedině dobře. Občas se nechám moc rychle unést špatným směrem... co jen s tím? :)

G_B_Show
13. 09. 2005
Dát tip
nojo, nějak jsem jí moc nevěnoval, tak drhne..:-) vim to, ale taky vim kde, třeba to ještě opravim....dík za kritiku a rada...no...asi nějaký utlumující prostředky a nebo číst dvakrát... koukla jsem na tebe - další kdo se pokouší o rýmovanou poezii...docela mě to potěšilo, takovejch je tu pořád málo, až budeš mít nějaký dílo, nestyď se poslat avi, rád to zkouknu. dík za kritiku, G_B

Beezer
13. 09. 2005
Dát tip
No já po soboě dílka neopravuju (krom hrubek teda :) ). Zastávám názor že nejlepší sou tak jak byly splozený. Ale taky věc názoru. No já většinou čtu hodněkrát ale někdy to prostě hrozně rychle převálcuju což je škoda. No o rýmovanou poezii se tak nějak pokouším ale tak nějak moc se neprezentuju. Na avi bych se moc necejtil ale uvidíme. Děkuju za zájem. Potěší.

gemina
12. 09. 2005
Dát tip
přijde mi jako by se tohle dílko skládalo z nějakejch třech fází, ale jinak tomu nerozumím. Hezký obrazy, ale převést si to do normálního jazyka neumim. (pokud to vůbec má nějakou možnost překladu)

jemitojedno
11. 09. 2005
Dát tip
dohajzlu, já se proberu s opicí a první si otevřu tuhle básničku, navíc se mi zdál tak sugestivní sen, že nemůžu nedát*

Smetiprach
11. 09. 2005
Dát tip
Studené šedé nebe plné mraků, ptáků a paneláků /P.Fiala/ Omlouvám se, ale drhne mi to kam se podívám, to ten Fiala aspoň plyne. A potom ještě balení smíchu do sáčku a ostnatá košile. Pardon, mám pocit, že jsi drobátko "vypsanej". Možná by to chtělo zvolnit.

G_B_Show
11. 09. 2005
Dát tip
hmmm...možná máš pravdu. tohle jsem napsal už skoro z nudy... P. Fiala - to si musim pamatovat. Za dobrou kritiku se u mě omlouvat nemusíš :-) děkuju

Smetiprach
11. 09. 2005
Dát tip
Fajn, to se mi ulevilo, oni tu, jak jsem zjistil někteří autoři jsou dost nedůtkliví. P. Fiala je frontman Mňágy a žďorp, píše písně i poezii, tohle je z textu "Písnička pro tebe". A není zač a hezkej den. D.

G_B_Show
11. 09. 2005
Dát tip
Já si řikal, že to znám..! :-)

Smetiprach
11. 09. 2005
Dát tip
Aby ne :-)

G_B_Show
11. 09. 2005
Dát tip
nic neni lepší než mňága ! :-)) dík

Spirit
11. 09. 2005
Dát tip
mrazivé a modravé obrysy mraků ptáků a paneláků... takhle to tam je správně:) myslim že podobnost těch věcí kromě těch ptáků+paneláků není vůbec žádná.. už proto, že ten text / i když Mňágu fakt hodně můžu/ je jeden z nejhorších co Fiala napsal a tenhle uplně jinej text/dílo/báseň G_B_Showa je podle mě hodně dobrá věc,náladou trochu jiná než ostatní zajímavá sem se rozepsala.. dyž já sem na to srovnávání s Fialou ňák háklivá.. tady sou ty styly psaní dost jiný myslim si .. pěkný>t*

Smetiprach
11. 09. 2005
Dát tip
Spirit: dík za upřesnění, já je až tak zpracovaný nemám. Nešlo o srovnání stylu, spíš o připomenutí, že když někdo píše už víceméně automaticky a dohromady mu na tom nezáleží, neubrání se sloganovitosti a občas tam nevědomky vecpe něco co někde slyšel, aniž si to uvědomí. Až nebude psát z nudy, bude to určitě lepší. :-))

Mňága fuj fuj...(rozebírat to nebudeme...) už jsme od tebe četli i lepší, ale docela se nám líbí i tahle... tip dáme...

Yasmínová
11. 09. 2005
Dát tip
jo, je to jiné, než jsem o tebe zvyklá, ale taky docela dobré. Tipa dám taky :)

G_B_Show
11. 09. 2005
Dát tip
jenyk - joo, to je fakt. Taky sem si řikal, když jsem to po sobě přečet, že je to nějaký...jak od čtrnáctky co prvně vypila kofein.. Asi se měnim v holku (delší vlasy už taky mam..) "sem lesba" /-eric cartman-/

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru