Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svíčka

20. 01. 2001
1
0
1175
Autor
Ferka

Plamen bez svíčky, svíčka bez plamene. Život bez těla, tělo bez života. Vezmu sirku mezi prsty, rozžehnu tu slabou svíci. Záře rozplyne se domem, stále hoří a hořet bude, dokud světlo nezahyne. Budu tu stát a dívat se, čerpat sílu a radovat se, svým tělem vítr zahánět a čerstvý vzduch vábit. Lákat vše, co život sytí. Zavřu oči, dýchám klidně, dýchám sílu, dýchám svět. Cítím radost v celém těle. Stačí jiskra přeskočit a vše se rozzáří. Stačí kapka vody, závisti a nepohody, a vše zmizí. Proč zrovna voda, proč ten strach. Voda bez života, život bez vody. Oheň bez plamene, plamen bez vody?
Celebrian
15. 05. 2003
Dát tip
To je krásný...konečně optimismus....líbí a moc..tip

Fladdermus
08. 01. 2003
Dát tip
Něco mi tam chybí, ale nevím co... místy si už už myslím, že jsem tomu přišel na chuť, když v tom mne zase něco odradí... Možná je jen pozdě... uvidím zítra.

Ferka
07. 05. 2002
Dát tip
Ty jo po roce nová kritika :) Uznávám, že to je ohrané téma, ale já jen chtěla tehdy napsat jak mi zrovna bylo. Osobně dávám přednost próze a tohle byl jen takový pokůsek.

lištička
21. 04. 2002
Dát tip
dokola to samé

Naja
24. 01. 2001
Dát tip
Je to moc pekny, ale neco tomu chybi. Nezlob se na mne, ale obsah fajn, jen kdyby si nekdy volila "lepsi" slova, pak mozna bych Ti dala s privrenym okem tip. Takhle jen: je to dobry!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru