Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dějinná paralela

21. 01. 2001
1
0
1062
Autor
falcon

Doufejme, že se nikdy neuskuteční!

DĚJINNÁ PARALELA ----------------- Současnost Cvakání jehlic přerušil rachot padajících předmětů. Žena zvedla hlavu od pletení a otočila ji po zdroji hluku. Její tříletý potomek právě s chrastěním vysypal z krabice sadu vojáčků a s palcem v puse začal svým dětským rozoumkem přemýšlet nad strategií nadcházející bitvy. Když náletem plastového kitu zničil poslední protivníkovu obranu, zvedl od hry hlavu a vysokým hláskem se na mámu obrátil s dotazem" "Mámo, co to vlastně byla válka? A jak to doopravdy bylo?" Před šedesáti lety. Za rok? Za padesát let? Cvakání jehlic přerušil rachot padajících předmětů. Žena zvedla hlavu od pletení a otočila ji po zdroji hluku. Pak popadla svého tříletého potomka do náruče a ubíhala se schovat no nejbližžšího leteckého krytu. Když nálet zničil poslední zbytky obranné linie a sirény odhoukaly konec leteckého útoku, syn, dosud skrytý v matčině náruči, vyndal palec z pusy a vysokým hláskem se na mámu obrátil s dotazem: "Mámo! A co to byl ten mír?"
Amitabha
21. 01. 2001
Dát tip
Ted to mame mnohem jednodussi, staci se vydat jakymkoliv smerem a na nejakou valku clovek urcite narazi a hned pozna, jake to je... nebo obracene, to uz je jedno.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru