Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

morální paluba smrti

22. 09. 2005
0
0
744

Je konec všem větrům
co pouští se s draky
do světa aby ani za
humna nedošel

Hamlet v přestrojení
Juana
Quijota
v industrii
zatmavených špinavých skel
co pějí na procházející
paprsky člověka

Zapomíná na západy
na uragány na deště
na zemětřesení co byly
mu dány ku prospěchu
aby vše zahodil v igelitovém
pytlíku na psí exkrementy

Plavčíci co týdny neviděli
pevninu se rozcházejí
v názoru co je a není
normální na morální
palubě vědomí širého oceánu

na pláži epitaf
Timonův
na trosce letadla
Helios

On ulehá
dobít svou sklenici
Já jsem tu taky dlouho nebyl a pak sem si od tebe přečet zprávu tak sem něco hledal co by sem zapadalo, ale je pravda že moc ne. Timon Atenský je vynikající Shakespearova hra doporučuji. Tedy v tý nejzákladnější rovině jde o příběh bohatého a dobromyslného člověka, kterého všichni tak milují až ho dovedou na mizinu. Když si chce od nich půjčit, tak ho pošlou ke všem čertům. Timon se odstěhuje na pláž kde najde zlato, které rozdává všem kteří mu ukřivdili. Poté spáchá sebevraždu a zanechá za sebou náhrobek s docela nenávistným obsahem. Ale takhle je to příliš schematické, lepší je přečíst, protože se to dobře čte - asi jako každý W.S.

Nicollette
22. 09. 2005
Dát tip
panebože, tak sem se dočkala :-) ale jak ste dlouho nic nenapsal, tak vy píšete.... takovym tim informativnim tónem, takovym tim že tak to bylo vědomí širého oceánu bude to sousloví které mě tam potěšilo nejvíce já jí trošku tuším, ale zřejmě mi to kazí má nevědomost, kdo byl Timon?... já znam jen Timona cibetku :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru