Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zázraky Pána Ježíše.

25. 09. 2005
0
0
823
Autor
Jaromir_D

O existenci Pana Ježíše jsem všechny kritiky přečetl. A od Presbyter se mám co učit. Díky.

Zázraky Pána Ježíše.

Proměny vody ve víno v Káni Galilejske.
Pán Ježíš řekl: „Naplňte štoudny vodou!“ služebníci svatby věděli co činí; naplnili tudíž štoudne vodou až do vrchu. Voda se proměnila ve víno. To viděli služebníci, kteři vodu vážili. „Nyní nalijte a neste spravci svátby.“ Správce svatby zavolal ženicha a řekl jemu: Každy člověk dává nejprv dobré víno a když se podnapili, tehdy špatnějši; Tím učinil Ježíš počatek divů v Kani Galilejske......
- - - - - - - - - - - - - - -
Všechny štoudve měli asi 360 neb 456 litru. Toto množství sotva již vypili při svatbě toho dne. Kdyby snad víno bylo všechno vypíto, přece vždy zůstaly by nepatrné zbytky v štoudvích a osoby nedůvěřivé, zbytky skoumajicí, jež nebyly účastniky dívu“ by poznaly vodu.


Otevřel oči slepému od narození.
A jde mimo, uzřel člověka slepého od narození. Plivl na zem a udělal ze sliny bláto, pomazal mu blátem oči a řekl mu: Jdi umyj se v rybníce Siloe. I odešel a umyl se a přišel vida. Farizei nevěřili a povolali rodiče toho slepého. Rodiče řekli:
Víme že tohle je náš syn, a víme že se slepý narodil.
Od věků nebylo slýcháno, že by byl kdo otevřel oči slepému od narození.....
- - - - - - - - - - - - - -
Jest možno slepému od narození silou lidské vůle, sugesci, hypnosou neb magnetizmem ve slině obsaženým navratiti zrak? Odpovídám kratce: Není !
A nikdy nebude! Sv. Jan Evangelista očitý svědek zázraku, zaznamenál uzdravení slepého od narození v době kdy i jiní svědkove zázraku toho byli ještě živi. Nemohl tedy tak, lehce napsati, že ten člověk byl od narození slepý, kdyby tomu tak skutečně nebylo, neboť ještě za jeho života by byla nepravda vyšla na jevo.


Kletba nad fíkovým stromem.
Ráno pak vraceje se Ježíš z Bethanie do města ( Jerusalema), zlačněl a spatřiv jeden strom fíkový podle cesty šel k němu a nenalezl na něm ničeho, leč toliko listi. I řekl jemu: Nerodiž se z tebe ovoce na věky; I uschnul fík ten. A spatřivše to učedníci podivili se řkouce: Kterak jest ihned uschl? ......
- - - - - - - - - - - - - - -
Strom fíkový stál při hlávní cestě z Bethanie do Jerusalema, kudy vícekrát musili jíti. Šli hned druhého dne, jak sv. Marek uvádí, uschleho fíku si všimli a jistě na něj upozornili i jine osoby, jež nebyly divu přitomny. Ti kteří nebyli očitými svědky divu, museli by pak spatřiti, že není pravdou, co jim učednici povidají.

Úryvky z knihy od B. Kafky.





nounejm
15. 10. 2005
Dát tip
Vše je možné tomu, kdo věří...

Diana
12. 10. 2005
Dát tip
Já ti rozumím, jak to myslíš. Ale Thomaso má pravdu. Jen víra umožňuje, aby se děly zázraky. Nikdo nechce slyšet o Bohu. Ale každý vděčně přijme ovoce víry: pomoc, laskavost, soucit, toleranci, pochopení, zájem o druhé, přátelství, věrnost, loajalitu, poctivost - mám pokračovat? Tak musíme začít.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru