Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Alex II.

01. 10. 2005
1
2
3156
Autor
Levi

             2. Porod

Malá Krásná Těhotná ležela na chromem vymazlený kdysi bílý posteli v místnosti bez brouků. Kolem ní jako vyplašený stíny tančily postavy v rudobílejch hábitech a zamračeně hleděly na skučící rodičku. Bylo jí horko a zvenčí byl slyšet křik.

Městská nemocnice byla takovejch plná. Město řvalo, klátilo se a rozpínalo, nabíralo nový síly, hlídalo zamilovanejm párečkům a milencům klidnou noc a dobrý osvětlení, krmilo tenhle špitál. Otevřeli ji na počest jednoho ve Městě narozenýho středověkýho Felčara, kterej tvrdil, že dokáže léčit mor, a tak se stal bohatým mužem a jezdil po univerzitách přednášet o lékařství. Když o pár roků později nějakej rejpal s krvavě rudým diplomem chtěl, aby to Felčar předvedl, udělal to. O pár tejdnů pozdějc už jeho kosti praskaly a plály na hranici. Město si ho zvolilo jako svýho mučedníka a pod jeho jménem teď staví zdi, hradby a ostnatý dráty v zájmu pokroku. A už se těší na novýho otroka, novou cihlu do zdi Města.

Malá Krásná Matka se probrala. Nevěděla, co má dělat, měla ruce jako přikovaný, nohy nehybný jak svázaný bejčákem. Z vedlejšího pokoje se ozývaly přidušený výkřiky a něž stačila domyslet, jestli jde o porod nebo soulož, někdo zaklepal na dveře. Ani nečekal na odpověď Malý Krásný Matky a s krokem německýho oficíra vstoupil do pokoje a rovnou k posteli. Bílej hábit, podle arogance pohledu doktor. Starší chlápek, jehož šedivý vlasy, šedivý voči a z věčnýho pobývání v nemocnici našedlá kůže ostře kontrastovala s urputnou bělobou všude okolo. Přistoupil k její posteli, zvostra si ji změřil pohledem a promluvil.

Je to kluk.

Můžu ho vidět, ptá se Malá Krásná Matka.

Nejdřív mi podepište tyhle lejstra. Dneska je prvního, zvolili jsme jméno Alex, ozývalo se z tý šedobílý hroudy masa, kostí a diplomů.

Malá Krásná Matka vzala rozklepanejma rukama čínu a na umaštěnej papír napsala svoje iniciály.

Výborně, teď proběhne týdenní karanténa, uděláme testy, pak ho uvidíte. Je to pro vaše dobro (ve skutečnosti šlo jen o to, aby Město co nejrychlejc sílilo), prohlásil ten titulovanej varan a odkráčel z pokoje.


2 názory

Gagga
01. 10. 2005
Dát tip
ježkovy voči, jdeš vždycky na všechno tak rychle? ;-) v první kapitole soulož, ve druhý porod... to už se nečeká? ale jináč je to výborný, už se těším, co se z Alexe vyklube za stvoření :-) hehe, první syn ;-)

Levi
01. 10. 2005
Dát tip
Většinou na to jdu mnohem rychleji :o) Je to jenom úvod, příběh Malý Krásný není kostrou...

Gagga
01. 10. 2005
Dát tip
wow ;-) takže Malá Krásná je "jenom" matka, jako třeba Sára Connorová v Terminátorovi nebo Rosemary v Rosemary má děťátko? ale teď je to zajímavý, protože jen ty víš, jestli Alex bude kladnej nebo zápornej....koukej sem brzo hodit další pokračování :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru