Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka modré vody pro zelený strom

10. 10. 2005
0
0
910
Autor
hiero

Slzy mraků stékali po trávě a tulili se k sobě..pramínky vody splétali copánky potůčků, potůčky rostli z hravých dětí do divoké puberty a nakonec spolu nacházeli klid stáří. Některým copánkům se nechtělo přijmout šediny a splynout se zemí..chtěli si hrát a snad se i trochu báli konce. CO čeká tam dole? "Staneš se zemí.."zašumělo to kdesi kolem.
Když na zemi zůstala poslední kapka, rozhlédla se kolem sebe, rozloučila se pohledem a přitulila se k hlíně. A protože to byla kapka nadmíru zvědavá, začala se hned v té kypré náruči rozhlížet, co nového tu asi najde.. A ono tam, skrčeno v teple země, spalo semínko. Kapka ho nejdřív jen tak okukovala, pak ho něžně pohladila a nesměle se zeptala: "Budeme kamarádi?" Ale semínko spalo dál a snilo krásný sen o velikém stromu.. Jenže kapka byla vytrvalá, dál semínko hladila a postupně se k ní přidávaly další a další.. až najednou – semínko prasklo.
„Zranila jsem ho..“ lekla se kapka a i semínko bylo překvapeno. Prasklin totiž přibývalo a přibývalo a vykukovali z nich podivní bílí hádci. Semínko se bálo víc a víc.. „PUKNU!“
Snažilo se hádky vyhnat ven, zatnulo v sobě všechny síly a tlačilo a tlačilo..A překvapené semínko začalo náhle stoupat výš a výš, vše se v něm roztahovalo a pnulo.. Ale semínko už se nebálo, cítilo, že někdo stoupá s ním. Spolu zapouštěli kořeny a protahovali větve po dlouhém spánku.
Když vyrostli, pohladili se na rozloučenou a vyšli objevovat svět. Potkávali nové kamarády, ale vždy se zase vraceli k sobě.. Nakonec se se svými přáteli propletli větvemi a vztáhli se ke slunci..

A jaké z toho plyne poučení milé děti?
Každý konec je novým začátkem
a někdy musíte puknout, abyste mohli rozkvést a objevit svět..

dobrou noc :o)

hiero
16. 10. 2005
Dát tip
tak ta reklama by mě zajímala..

wišně
11. 10. 2005
Dát tip
hezký ,ale bohužel mi to trochu připomnělo nějakou reklamu, al edá se to snést. =)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru