Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Potrubí

14. 10. 2005
2
0
2088

Jen pro silné žaludky, jo a...nedoporučuji u čtení cokoli konzumovat ;)

 

 

Potrubí

 

 

Žmolkovitá tekutá šlichta neurčitě barvy se sunula potrubím. Potrubí bylo docela úzké, ale pro šlichtu to stačilo. Má za sebou už stovky metrů, ale stále se nedostala k cíly. Je už unavena z dlouhé cesty a tak zpomaluje. (Potrubí nevede jen svisle, ale má různé sklony a zatáčky, vytáčky, křižovatky?... , proto někdy jede rychle a někdy pomalu.) Její cesta je úmorná a strastiplná, ale již nepotrvá dlouho. Je na konci své cesty?

 

Píše se rok 2025. Je to rok, kdy jsou zločinci tvrdě utlačováni, každý druhý je obézní (z těch litrů a litrů Coca coly co denně vypijí), každý třetí nezaměstnaný a každý čtvrtý imbecilní. Velká nezaměstnanost zapříčinila krach malých společností prodávající sice drahé, ale zato kvalitní zboží. Nikdo nemá peníze, až na prezidenty a politiky. Velkovýroba vyrábí všechny potraviny už jen v prášku (aby se ušetřilo). Začali se zabudovávat takzvané jídelní potrubí.

 

Potrubí se rozšířilo jako ptačí chřipka (která mimochodem vyhubila 1/5 obyvatel na zemi), podlehli trendu doby, takže potrubí měl každý. (Samozřejmě na tom začali být postupem času závislí podobně jako na mobilu.) Do domácnosti se jednoduše poslala tímto potrubím již hotová jídla (snadno a levně (?) to bylo jejich heslo). Např. Guláš připomínající možná tak akorát UHO- univerzální hnědá omáčka, kaše  (to je šílenost bez chuti) a jiná jídla. Lidé nezanali chuť opravdových jídel (copak svíčová... ta vyhynula již v počátením stádiu zavádění potrubí.) Zapomněli i vařit. To obstarávaly už jen stroje a to stylem: smíchat vodu hrášek, mrkev, filety, už předem uvařené, napolo rozpatlané brambory (chutnaly po mouce... často se stávalo, že brambory byly tuhé a nedovařené tak, že pěkně křupaly), nechat ve vařící vodě několik minut a plévka á la dary přírody jsou hotovy.

 

I rodina Labužniců vlastnila jedno potrubí. Zrovna dnes si objednali vločkovou kaši. Objednávka by měla dojít tak kolem jedné hodiny. Paní Labužnicová tedy (jako to vždycky dělává) dala pod potrubí kastrol a jen čekala, aby mohla podávat oběd. Manžel byl v práci a tak si objednali oběd jen pro tři osoby, pro ni a pro děti.

 

Šlichta už viděla světlo. Už byla na okraji potrubí. Proud ji vyvrhl do plechového hrnce. (Znělo to jako stékání zvratků.) To už byl konec její cesty (i konec jí samotné)?

 

Paní Labužnicová zrovna uslyšela zvuk stékající kaše a začala připravovat talíře na stůl. Už stačilo udělat jen jediné... Děti, obídek!

...a dali se s chutí do toho?

 

 

Tak dobrou chuť

 


To je totálně nechutný! Totálně jsem se rozhodl, budu ANOREKTIT! My anorektici alespoň nemusíme trpět pod jhem hnusných potrubí. Bylo to úžasné, jedno z tvých nej děl, protože to má v sobě sugesci. Bléééu.

Nový_Stařec: Supr, to jsem ráda, že ti to přišlo nechutně skvělé... (No jenom s tím anorektikem...s tvojí chutí na čokoládu asi tvé předsevzetí zkrachuje ;)

Já nemám chuť na čokoládu. Vlastně ji nemusím, pokud není na jablku a já rád jabka a pokud je na tom jabku čokoláda, tak mi je to jedno. A jestli budu chtít anorektit, tak budu anorektik a ty si co nejdřív přečteš další asociativní povídku Nového_Starce, zvanou Vychrtlej dědek.

maartin: realitě se musíš smát, i když je krutá (no zas taková realita to není...) měj se a dík za názor

maartin
17. 10. 2005
Dát tip
No, moc jsem se nezasmál, když to člověk domyslí, celkem syrák

Díky všem, co jste mi napsali vaše názory. (mnoho lidí se přečte dílo, pak kritiky a nic nenapíše...)

fungus2: Podle mě všechno spěje k tomu, co jsem napsala. Možná jen jsem to zvelicila a chibí mi tam lidé, kteří se nevzdávají a stále bojují za dobro...ale je jich setsakramensky málo

Leasi...prosim tě, ty jsi zaujatá ;), to s tím uhlím je krutá pravda a tohle je jen prach obyčejná fikce...OK Leasi, raděj před tebou příště budu mlčet..

Rabb: S tou ptačí chřipkou si nedělám srandu, já to myslím docela vážně. Tohle dílko je tak trochu můj pohled na svět. Věda vždycky pokulhává za nemocemi a nikdy je nedohoní...a za několik decítek let bývá nějaká katastrofa, která likviduje množství lidí...kdo ví, možná to je zrovna ptačí chřipka... jo a...dobrou chuť ;)

Rabb
16. 10. 2005
Dát tip
Nomoci jsou jen odezva Přírody na to, co jí provádíme. Jedna zlomená větev znamená jednu lidskou oběť. Já jsem fylozof:-))

Rabb
15. 10. 2005
Dát tip
Má to hezkou myšlenku... A z ptačí chřipky sio nedělej srandu... Předpokládá se, že pokud se rozšíří i do střední evropy, tak v ČR onemocní až 4,5 milionů lidí... Jdu jíst...

fungus2
14. 10. 2005
Dát tip
To je tedy drsná vize budoucnosti.

Mezon
14. 10. 2005
Dát tip
Blééééééé ....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru