Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sluníčkové malování

27. 01. 2001
5
0
4139
Autor
J

Děti s maminkami si připraví výkres A3, žlutý a oranžový barevný papír, nůžky, lepidlo, plochý štětec a vodové nebo temperové barvy. Velikost sluníčka nechť je přímo úměrná počtu zúčastněných "malířů", aby nakonec maminky nemalovaly samy. A3 je doporučená norma pro tři děti. Kdo umí bezpečně zacházet s nůžkami, vystřihne základní sluneční plochu i s paprsky. Jejich četnost a délka jsou libovolné, doporučuji tvar rovnoramenných trojúhelníků. Na ploše ať se každý vyřádí. Pastelkami, vodovkami, voskovkami spirálkujte, kolečkujte, čárkujte, tečkujte, ornamentujte, kroužete, zdobte, uvolňujte zápěstí i mysl. Oči můžete vystřihnout a nalepit z barevného papíru stejně jako druhou řadu paprsků. Hotová sluníčka pověste na viditelné místo a nechte viset až do jara! Přiměřeně samostatné děti Vám poskytnou švitořivým tvořením radost dojatého rodiče -pozorovatele z povzdálí. Je-li dítě jedno a malinké, zabavíte se s ním na celé deštivé odpoledne. Odhodlávání neodkládejte dlouho - děti rostou jako z vody! Není tak těžké pro děti uvěřit kouzlu, že malováním sluncí jaro přiletí a navíc kterápak duše "dospělá" by též na tohle kouzlo věřit nechtěla?

Beruška je smutná, že je zima nutná brouček klepe na vrátka a začíná pohádka... Jednoho dne, časně k ránu mrak posílá mraku zprávu: "Nechce vstávat sluníčko!" spinkat chtělo maličko. Ledu čas a zima zebe "Ty máš mě a já já mám tebe" tiše brouček šeptá zima už ho deptá. Sluníčko se schovalo kdo zavolá na jaro? Sněhuláci byli prima, "Slunce, vylez! Je nám zima!" Děti, vemte pastelky barvy, fixy, zástěrky do práce se spolu dáme ať sluníčko přivoláme! Vojto, Klárko, Aničko! namalujem sluníčko! ještě jedno, druhé, třetí, pojďte si hrát s námi, děti! Ručička se uvolňuje, když sluníčko namaluje přivolá nám skřivánky, sněženky a fialky! Sluníčku to nedalo když potají samo sebe pastelkami na výkrese smát se vidělo!
Gaffer
03. 03. 2001
Dát tip
Tady si můžete prohlédnout hotové sluníčko a tady jeho autory .

Yeziiinka
03. 03. 2001
Dát tip
Úůůžasný Gafi!!! Sluníčko je prostě nádherný, klidně by se mohlo vyvěsit vedle toho skutečného. Maminka J bude určitě také nadšená a ta ptáčátka která ho rozehřála a oslunila by si za něj zasloužila pusu jako dům - že jednu posílám! :))) :-)(-: Yez.

christi
03. 03. 2001
Dát tip
Gaffer:No musim uznat, ze tak krasny slunicko od tak milych autoru tu urcite chybelo.

christi
01. 03. 2001
Dát tip
Jezisi "J" to je krasnoucky, no to je *) Taky bych vynechala tu depku,deti tomu zrejme nerozumi,ale jinak dokonaly))

Carodej
02. 02. 2001
Dát tip
Ty víc...

J
01. 02. 2001
Dát tip
Čaroději, Ty umíš ale pohladit!

Cavalera
30. 01. 2001
Dát tip
No Jéčko, Ty umíš krásně potěšit. Neviděl, ale culím se teď do monitoru jak opilé sluníčko:-))

Carodej
30. 01. 2001
Dát tip
Jsi krásná maminka.....

J
29. 01. 2001
Dát tip
Viděli jste neděli? Slunce jako na jaře!

Ansel
28. 01. 2001
Dát tip
líbí se mi to i v tomhle věku :o) no nevím, jestli, je to nejlepší

Yeziiinka
28. 01. 2001
Dát tip
Malebné, usměvavé a rozusmívající... Přeju Tvé holčičce, klukům i Tobě, aby Slunko poslechlo, ale myslím, že to vyjde, protože být Sluníčko, neváhám :) (teď mi padlo oko přímo do pravého horního rohu monitoru a co nevidím! :) )

Cavalera
28. 01. 2001
Dát tip
Jo jedna z mála věcí z této kategorie, která sem skutečně patří, ovšem s jednou výtkou a tou je ono slovo "deptá" ... to si myslím, že do dězských říkanek nepatří a lze nahradit něčím jiným. I tak TIP.

JiKo
28. 01. 2001
Dát tip
Toš to máš v počtě:-)

J
28. 01. 2001
Dát tip
Yezi: Náhoda? :o) Cav: Dík, čím bys to nahradil? JikO: Dík, Ty to máš taky v poště :o)

inventor
28. 01. 2001
Dát tip
Oui

Jákob
28. 01. 2001
Dát tip
"sluníčko Sluníčko připojdi maličko" na kouzla chci věřit taky

JiKo
27. 01. 2001
Dát tip
zima už ho deptá... ech ech ech! pár věcí bych měl.. Ale celkově je to asi nejlepší (doposud) z kateg. pro děti! TýAjPý

J
27. 01. 2001
Dát tip
PS. Nejsem učitelka...

Ženatej
27. 01. 2001
Dát tip
Jo, jako v Malým princovi, když poroučel, aby sluníčko vyšlo. :-) Když se to udělá začátkem března, určitě to zabere! :-)))

J
27. 01. 2001
Dát tip
Škoda, že se první čtenář nepodepsal (nebo je z mezer),je to opět autobiograficky vyzkoušené. Jsem maminka dvouleté holčičky a o něco starších kluků. :o)

J
27. 01. 2001
Dát tip
JiKo: Napiš mi, prosím, když tak, těch pár věcí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru