Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zbavit se negativity.

19. 10. 2005
1
0
889
Autor
Jaromir_D


Zbavit se negativity pomocí síly dechu

Každá myšlenka tvoří neviditelnou mentální formu. Tato ven nasměrovaná forma, ať už pozitivní nebo negativní, se k nám vrací jako bumerang. Dříve nebo později se nějakým způsobem odrazí v našem těle a v životě.

Neexistuje žádná jednoduchá metoda, jak zacházet s negativními, jedovatými myšlenkami, se kterými se stále znovu identifikujeme: Pokaždé, když se přistihnete při nějaké negativní myšlence, která se týká vás nebo někoho jiného, zajděte si na čerstvý vzduch. Zatímco vydechujete, představujte si, jak pomocí laserového paprsku odstraňujete negativní myšlenkové formy, které se vytvořily ve vašem mozku.

Zpočátku to může být poněkud neobvyklé nebo těžké. S přibývajícími cviky se budete divit, jak často se přistihnete, že vytváříte pochybovačné, zlehčující a negativní myšlenky. A bude stále snadnější „zhasínat“ tyto myšlenky již při jejich vzniku. Po nějakém čase pravidelného cvičení můžete podobné myšlenkové formy vnímat i u ostatních lidé. Místo abyste na ně reagovali, můžete se před nimi chránit stejným cvičením. A dříve nebo později v sobě objevíte vlastního vnitřního pozorovatele. To znamená, že se přestanete identifikovat se svými myšlenkami.

Je to vědění a zkušenost: Já nejsem myšlenka. Jsem kreativní inteligence toho, kdo tvoří myšlenky; nejsem vázán na čas a nemám formu.



Autor: Maruscha Magyarosy , Téma: Duše a psychika, Zdroj: Pět Tibeťánů a inteligence srdcí, Vydáno dne: 10. 05. 2005

vesuvanka
19. 10. 2005
Dát tip
Zajímavé, ale na mě tyto metody vůbec nepůsobí - soustředit se na cvičení v nějaké negativní situaci je nad moje síly.... zato: Vyveďte mě na vrchol hory s ohnivým srdcem jehož žár zůstává už jen ve vzpomínkách kamene sluncem prohřátého kde kvete mateřídouška, poletují otakárci a rozhled do krajiny tají dech.... tam jiskra radosti vzplane v mocný oheň a zaženy chmury (a někdy pomůže i vzpomínka)

Jaromir_D
19. 10. 2005
Dát tip
Pěkně napsamo, stejná myšlenka, a stejný účinek.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru