Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Citat III.

20. 10. 2005
2
0
3197
Autor
Sali

``Nemožné neexistuje, jen lidé si myslí, že ano.``
jenže my bychom chtěli jít na to pivo živí a s živým dědou a to nejde...a spoustu jinejch věcí taky nejde..a pokud bychom si to nepřipustili, asi bychom se brzo zbláznili...

Sali
25. 10. 2005
Dát tip
ne, pouze bys poznal ze to co je protebe hranici, ale ne pro kazdeho, a pak je tu druha vec, treba to opravdu jde? Skusil sto? Pokud ne. Tak jak vis ze je to nemozne? Protoze to nekdo rek? A jak to vi on? Jen tak mimochodem, uvedom si rozdil mezi nemoznym a hledanim nemozneho. Protoze pokud ja zacnu hladat neco nemozneho mozna to najdu, ale zase jen ve sve hlave. Nikde jinde. e hrozne jednoduche rict tohle nedokazu, je to nemozne. Nemyslis?

jako jo no, my Ti rozumíme...když před náma bude ten himalájskejch vrchol, tak to prostě zkusíme a uděláme všechno proto, abychom vylezli až nahoru, i kdyby nám všichni, které budeme potkávat, říkali, že to nejde...ale my mluvíme spíš o mezilidských vztazích...tam máme určité hranice ) a jestli někdo ne, tak to potěš ) a až toho pána potkáme a bude mít na ruce prstýnek, tak to tak nanejvýš půjdeme zapít do nejbližší hospody no...asi tak nějak...

Sali
25. 10. 2005
Dát tip
...........to jde uplne vsude i v mezilidskych vztazich, jen to skusit...

čouhán
24. 10. 2005
Dát tip
To je zase pravda, Mirae. I vědci jsou jednotliví, neopakovatelní člověci. :-) Kromě toho jsou však jedineční v tom, že se s ostatními vědci baví především o tom, v čem by se mohli shodnout. Pokud se jim to dlouho nedaří, prohlásí předmět svého sporu za nevědecký a najdou si něco jiného, o čem by se mohli spolu bavit. Tak vlastně vytvářejí onu objektivní realitu. Je to sice stále do jisté míry subjektivní záležitost, ale je toho dost, o čem se lidi mezi sebou baví - a nemusí být zrovna vědci. Každý z nás přece dobře zná ten pocit, kdy se s někým jiným v něčem shodne. Například nůž, o který jsem se pořezal, by nepochybně mohl pořezat i někoho jiného. Těší mě, Sali, že se Ti filosofování zamlouvá. Je to znát i z ostatních Tvých citátů. Rád si o nich občas zapřemýšlím - dokonce i když bych měl zrovna spěchat. ;-)

Sali
24. 10. 2005
Dát tip
Diky moc, nekdy je obre se zastavit a trochu popremyslet.

Sali
23. 10. 2005
Dát tip
To zase zalezi jenom na tom cemu veris a co si pripustis. Napriklad pokud by ses ridil rimskym statnim nabozenstvim platnym skorou 600 let ´tak by jsi s dedou na pivo klidne mohl jit. Protoze oni verily ze se po smrti sejdou. A pokud chces mluvit s nekym kdo ti deset mesicu neodepal na dopis tal mu zavolej nebo za nim proste zajed. Nic neni nemozny pokud si to nepripustis.

čouhán
21. 10. 2005
Dát tip
V tom máš, Mirae, zajisté pravdu. Kromě toho jsou lidé zvyklí na to, že v některých věcech se shodnou s ostatními lidmi. Tomu, na čem by se mohli shodnout úplně všichni, se říká objektivní realita a zabývá se jí věda. To, co si myslí nebo představuje jen jeden jediný, neopakovatelný člověk, vždycky existuje, i když je to objektivně nemožné. Na takovéhle představy je tudíž věda krátká. O nich se dá tak leda filosofovat nebo vymýšlet chytré citáty. ;-)

Mirae
21. 10. 2005
Dát tip
A teď pozor, kdopak to tu vědu provozuje? Aha, jednotliví, neopakovatelní člověci :-)))))) Nikdo nic neví, natožpak o objektivní realitě :-))

Sali
21. 10. 2005
Dát tip
Selia: To je jasme ohromnej optimista a pro mne nemozny proste neni.

Sali
21. 10. 2005
Dát tip
Tri: pro nekoho mozna, ale pokud si to nepripustis tak to existovat proste nebude. Jde jen o tebe a o tvoje vnitrni rozhodnuti. Jako prihlad: Kdyz Alexander veliky stal pred perskou armadou tak pomer byl asi tak 10:1 v Alexandruv neprospech, vsichni rikaly ze je nemozny aby vyhral. Vsak on opravdu vyhral rozprasil persany a to s minimalnima ztratama.

Sali
21. 10. 2005
Dát tip
Mirae: jo jo tak nejak to je dik moc.

Sali
21. 10. 2005
Dát tip
couhan: jo a filozofije je neco absolutne nadherneho diky moc

ono dost záleží na tom, jestli něco chápeš jako pozitivně nebo negativně nemožného...jestli nám rozumíš...pak je někdy naopak dobře si to připustit... ale jsou situace, kdy se nedá dělat vůbec nic, spíš v té rovině citové než pokud jde o bitvy proti přesile a tak...kdybychom se hodně moc snažili, asi by nás třeba jednou vzali na Matfyz...nebo bychom uběhli maraton pod tři hodiny...ale s dědou už na pivo nezajdeme...a s tím pánem, co nám už deset měsíců neodpověděl na dopis, asi taky ne...:o)

ceder_john
20. 10. 2005
Dát tip
máš v tom bordel..

Sali
20. 10. 2005
Dát tip
Co tim myslis?

ceder_john
20. 10. 2005
Dát tip
co myslíš ty?

Sali
20. 10. 2005
Dát tip
Myslim tim to co rikam.

ceder_john
20. 10. 2005
Dát tip
já taky..

Sali
20. 10. 2005
Dát tip
JO TAK V TOM PRIPADRE V TOM MAS PEKNY BORDRL

ceder_john
20. 10. 2005
Dát tip
jo mě to neva..

Sali
20. 10. 2005
Dát tip
tak v tom pripade chapu a mne osobne to take neva

vesuvanka
20. 10. 2005
Dát tip
napřed jsem chtěla napsat, že nemožné existuje, ale, když jsem se nad tím víc zamyslela, zjistila jsem, že to bude tak jak píšeš.... TIP

Sali
20. 10. 2005
Dát tip
Vesuv: Moc dekuju za tip a za prijmnou kritiku:

Sali
20. 10. 2005
Dát tip
Elire: Jo to je pravda, ale sama rikas ze vlatne neexistuje protze cas nehraje roly, je to proste mozne:

"Nebe nebe se modrá Quadalquivir plyne Nemožné trvá" ( Vasko Popa ) A my mu věříme...

Sali
20. 10. 2005
Dát tip
Tak tomu vazne neverim protoze nemozne netrva nemozne neni.

Sali
20. 10. 2005
Dát tip
Ted si nejsem jisty cemu neveris Salia?

Sali
20. 10. 2005
Dát tip
Ne nexistuje. Pokud budes verit, ze existuje bude existovat, pukud ale budes verit ze neexistuje tak existovat nebude.

my to chápeme tak, že říct nemožné existuje je smutný, ale pravdivý...myslíme jakože všechno, co bychom chtěli, není možné...v básni je to zřejmě myšleno jinak...jako trvání něčeho nemožného, něčeho, co se příčí lidskému rozumu...ale i to se děje, ne?

Mirae
20. 10. 2005
Dát tip
Ve skutečnosti existuje jen to, co si lidi myslí, a lidi jsou jen proto, že myslí. a tak různě podobně, viz např. Descartes (René)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru