Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mžik

29. 01. 2001
2
0
1235
Autor
Kaguáš

... celkem všední zážitek, který člověkem nevšedně pohne, až ho musí zhmotnit, alespoň do písmenek, aby mohl uchopit všechnu tu nejistotu a pomíjivost bytí a připadat si alespoň na chvíli jako kočí na kozlíku s opratěmi pevně v rukou.. ..chci se učit od těch zapomenutých vozků té pokoře vůči koni i jejich schopnosti vést všechnu tu horkokrevnou sílu v koních i sobě..

Byl to jen mžik auta se srazila. A pláč a křik. Dívka se modlila. Opodál stála, růženec hladila. Stála jak skála, jak pevná mohyla. A kdo ví odkud zástup se srotil, jen aby vidět moh pláč a krev. Lačnýma očima tu scénu fotil a život utíká z polomtrvých cév. A tak tam stál jen a v práci překážel. Předstíraje zájem, hlučně se rozcházel. Ona tam stála. I já stál dosud. Smrtka se smála brousila kosu. Ostřila nástroj k sekání lebek a tiše lála, že sklízí nevděk, že má jen sklizeň podivných klasů s jediným zrnem v osinách z vlasů.
jorel
02. 04. 2001
Dát tip
nádhera. bez dalšího komentáře strkám k nejoblíbenějším. tip

Miroslawek
12. 02. 2001
Dát tip
hmmmm ... mmm-mmm...

Rastin
31. 01. 2001
Dát tip
Kaguáši, promiň, tu kritiku jsem napsal zbytečně ostře. Samozřejmě, v tom, co jsi napsal Ty, je něco pravdy. Byl jsem ten den trošku "nakalenej", pochop... :-))

Merle
30. 01. 2001
Dát tip
i lidi... co si budem namluvat je to prostě vytržení z nudy ze všednosti... dřív byly popravy skoro jediná veřejná zábava smrt (násilí k ní vedoucí) nás prostě fascinuje... to je strašný říkáme, nemůžeme odtrhnout pohledy, a uvnitř zní: hlavně že jsem to nebyl já :-( BTW: dobré... jen ten konec co se líbí kafce, mě moc ne...

Rastin
29. 01. 2001
Dát tip
Pokusím se vyjádřit jen k jedné věci. Tys ten dav lidí popsal totálně blbě, čéče. Myslíš, že my, lidé, rádi vidíme krev, pláč, neštěstí? A jsme toho lační? Vážně si myslíš, že všichni jsou takoví Freddy Cruegerové a jenom hrstce bytostí, do které ty se počítáš, zanechá podobná příhoda jizvičku na bedně?

kafka
29. 01. 2001
Dát tip
mno, pokusím se vyjádřit k jedné věci... Rastine, ruku na srdce, nic Ti neříká senzacechtivost? Mně ano a je mi ze sebe v tu chvíli špatně... Promiň, Ondřeji, ještě se vrátím ;-))) byla jsem totiž usvědčena a zatím nemůžu napsat víc...

Kaguáš
29. 01. 2001
Dát tip
Mily Rastine Nemyslím si že my, lidé, rádi vidíme krev, pláč, neštěstí a jsme toho lační. Ale jsme tím naprosto fascinováni a proto u každé nehody stojí dav fascinovaných čumilů. Ty lidi neodsuzuju, prostě jen konstatuju, že jsme takoví. A s tim předstíraným zájmem? Co dělá člověk v šoku? Předstírá. Nechci předstírat, že je to nějaká dokonalá báseň. Je to jen pocit, který jsem zhmotnil. A už vůbec ji nechci vysvětlovat, což zase dělám. Jsem jen obyčejnej Kaguáš. P.S. Přečtěte si povídku Dav od Bredburyho.

kafka
29. 01. 2001
Dát tip
První a poslední sloka!!!!!!!! že má jen sklizeň podivných klasů s jediným zrnem v osinách z vlasů SÍLA!! Vůbec nemůžu říct, že se mi to líbilo, prostě zásah *! típí

Vojtek
29. 01. 2001
Dát tip
Rastin,Kaguáš: lidé možná ne ale TV Nova ano :-))) ale tam se jedná spíše o hyenismus...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru