Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Moment zastavení

26. 10. 2005
1
0
610
Autor
Savitri

Jak málo někdy stačí. Dotyk andělských křídel, tiše znějící hudba, tlukot kapek deště na okna - a je tu chvíle prakticky rok stará. Moment zastavení, vytržení, kdy vše ostatní zůstává stranou, a já se nesu na vlně extáze - ne, já jsem tou vlnou. Nic není, co by mne rušilo, co by vadilo, vše je absolutně dokonalé, nic není nedostatečné, nic přebytečné. Chtělo by se plakat, tančit i smát naráz - ale jsem zastavena i v pohybu, protože mám pocit, že by mne ten pohyb mohl vytrhnout z onoho zastavení. Tak slastně setrvávám a vnímám, jak čas tiše našlapuje, takže ani on neruší mé vytržení.

Co to vlastně je? Komu za to poděkovat? Kde je to, co takové momenty přináší? Vždyť pršelo tolikrát, venku i v mé duši, a přece se nic nestalo. Ale teď - teď není slastnějšího zvuku než kapky na ploše střechy a oken. Znovu JSEM, jenom jsem a je to neskutečně krásné. V takových chvílích ta andělská křídla šustí kolem mne a já se stávám proudem vzduchu, který je objímá, je jimi pronikán. Rozum ví, že ta chvíle jednou pomine, ale to nevadí. Teď je tady - a v mé duši i těle se rozlívá pocit vděčnosti a bezpečí.


Aaria
30. 10. 2005
Dát tip
Dost mi to připomíná mě... Hezké:-)

LeSangBleu
26. 10. 2005
Dát tip
Mě osobně se to nelíbilo. Příjde mi to ,,klišovité,, Jsou to bláboly, které se snaží tvářit vznešeně. Doufám, že se za moji kritiku nezlobíš...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru