Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...že se taky ozveš!

27. 10. 2005
1
0
1197
Autor
Zetor

Sedíme s F. ve Sportbaru u pátého piva, zíráme střídavě na teletext a na svoje sázenky, meleme neuvěřitelné teorie o korupci ve švýcarském fotbalovém poháru a najednou mu zazvoní mobil:

"Ahój!(oči v sloup) Ale to víš, že na tebe vzpomínám. Já pomalu nic jinýho nedělám. Haha. Jenom tak sedím ... počkej ... (napije se) ...furt jenom sedím a vzpomínám. A co ty? ... ... ... (bere dálkový ovladač a stránkuje teletextem) ... ... ... ... To je hajzl. On byl dycky hajzl ... Sem to věděl ... To víš, že zajdem na kafe, všechno mi povíš, jó? Určitě zavolej ... Tak zatím pa, je tady stašnej rámus ... Papa",

Típne to a napije se: "Ty vole Malmö mám jako tutovku a posere mi celej lístek, já to jebu, kurs jedna celá tři!" Zbývá slabých deset minut do konce zápasu a domácí beznadějně prohrávají o dvě branky. "Tak jim to trochu protáhnem, chlapcům!" Protáhne obočí, vytáhne skleněnku, nabídne a já se nebráním... ... Teletext začíná zpomalovat. Než se stránka obnoví, uplyne století. I barmanka se usmívá pomaleji a tak nějak hezky. Poprvé si všímám, jak se na mě hezky směje... Jenom to Malmö nic... No nic, pět minut do konce... Zkouším si představit, jak to tam asi vypadá - zoufalá snaha o vyrovnání, nadějný přímý kop, nasřelené břevno, neproměněná penalta... když v tom zase pipipipipipipipipipip:

"Ježiš čau (sloup), že se taky ozveš! ...Teď jsem na tebe myslel, haha ... tak jak? povídej... ... ... (pivo)... ... ... ... (mrkne na Malmö) ... ... ... ... ... ... ... ... jasně ... ... (pivo) ... ... aha ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... (pivo) ... Hajzl, sem to věděl. Jasně, zajdem na kafe a všechno mi povíš. Prosím tě nezlob se, mám tady pracovní schůzku (oči - Malmö) jde o velký prachy. Co? ... ... On byl dycky... Jooo!!!(1:2), promiň, co si to říkala, aha, no že byl dycky hajzl ... ... já vím ... Tak zatím čau a uřčitě zavolej"

Barmanka přináší další pivka, dneska jí to opravdu sluší. F. neztrácí dobrou náladu: "Minuta do konce, myslíš že odvolaj brankáře?" Směju se, vidím powerplay, dvanáct hráčů v poli, prázdná brána, zámek kolem pokutového území hostů ... jenže najednou je konec. Fialová barva řádku se zbarvila do modra. 1:2. F. mačká sázenku a ta přistává v popelníku. Konečně má čas na krátké zhodnocení, přičemž nepřestává listovat teletextem:
"Ty baby to je humus. Celý léto vystavujou na koupalištích kozy, dementní svalovce loví jako když kudlanka balí motýla, ale pak příjdou první mrazíky a najednou jsem jim dobrej! Tak je to každej podzim. Letní lásky se vracejí. Haha"
zelva
29. 10. 2005
Dát tip
zajímavé, ale já raději hokej...

slonovina2
28. 10. 2005
Dát tip
Hubo un hombre sin sueńos para siempre detenido en la estación del calor. No se reconocieron ni en los ojos

Delahaye
28. 10. 2005
Dát tip
nikdy jsem nepochopil, jak někdo může marnit prachy sázením na zmanipulovaný fotbalový soutěže to už mi ty prachy může posílat, já je čestně prochlastám :-)

romale
28. 10. 2005
Dát tip
Jo, tak to sem sežral s chutí... Teda pěkní sráči - Malmo" ... a já jsem jim dycky fandil... ##

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru