Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Decades

30. 01. 2001
0
0
926
Autor
Vrána

Vzniklo pri prilezitosti jedne velice"povedene" cesty.

Tento den, byl zas jeden z tech, jenz bych zaradil do kapitoly fraska. Cekani v prokrehlym ranu, na autobusovy zastavce teto bohem zapomenute diry, s bandou stoletejch. Jeden se tlaci na druhyho, jen, aby mel misto u okna. Uz samotna cesta pripominala cestu posledni. Z amplionu, ktery byl primo u myho ucha, znela hudba a ja si v duchu predstavoval vlastni pohreb. Trihodinova zastavka u hranic znamena jen dalsi zdrzeni, na uz tak povedne ceste. Na podiu se objevuje recnik. -pachnouci obed Banda smejicich se ubozaku konecne nalezla motivaci. Pokracujeme dal ujednanym smerem, ktery se vsak zahy meni. Nebylo treba hlasovat. Hudba dozniva a autobus konecne zastavuje. Arogantni ridic, vypadajici, jako somalsky trpaslik, dava strucne instrukce. Teplota silne pod bodem mrazu a casu malo. Petikilova krabice s cukrovim, kterou nese "mi padre", je jen zlomkem toho, o co skutecne slo. K autobusu pomalu prichazi ostatni prokrehli ucastnici, sdelujici si dojmy. Zvuk motoru signalizuje odjezd a z primace u meho ucha, se znovu zacina ozyvat libezna hudba. -"mi padre" sili Behem teto jizdy jiz stacil diskutovat s celym autobusem, zkompenzovat nazory na ostatni cleny mesta a pozvat si domu 6 zenstin. Jisty pan Zemanek, jehoz usta pry pripominala kanal, mu vesele pritakoval. Kdyz konecne dorazime zpet, seniorklub se z pocitem vitezstvi rozchazi. Prevladaji ve me pocity, jenz se daji slovy jen tezko vyjadrit. Jedno vsak vim jiste. Nerad bych jednou dopadl stejne!!!
Vrána
09. 02. 2001
Dát tip
Vek mi skutecne nevadi, ale to chovani. Proste tragedie. V jednu chvili jsem myslel, ze se propadnu.

Ansel
30. 01. 2001
Dát tip
To aby si víc pil a kouřil, ať se toho nedožiješ. Ne že mě vezmeš za slovo, jenom nechápu. Tobě snad vadí i věk zoučastněných osob ?

IVANOL
30. 01. 2001
Dát tip
..věk asi ne, ale ty projevy.. :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru