Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výtah

04. 11. 2005
5
0
658
Autor
Tlama

Už mě to fakt neba, čéče. Je to fakt otrava, tak se nediv, že si občas postavim hlavu a vybodnu se ti tady na to. Jasně, není to nikdy na dlouho, protože bych moc dlouho nevydržel a taky se vám to nelíbí, když odmítám furt jak blbec jezdit nahoru a dolů. To pak vždycky příjdou chlapi v modrejch monterkách a donutí mě pracovat. Nechci, ale musím, protože kdybych nedělal, nepřežil bych. Chápej, já se jmenuju Olda a jsem výtah zavislej na dodávce elektřiny.

 

 

 

Děsně se celý dny nudím, proto sem se rozhod, že si budu psát deník. Teda, psát deník je dost nadsázka, protože nemám papír ani tužku a vlastně ani neumím psát ani číst, a když zrovna jedu, jsem tak nadopovanej elektrikou, že nejsem schopnej ani normálně přemýšlet, ale myslel jsem si, že by bylo pěkný si alespoň hrát na to, že si píšu deník. Než se pořád nudit...

 

 

 

Jsem výtah v děsně hnusným paneláku. Znám už všechny lidi, co tu bydlej a jsem schopnej vám o nich všechno říct.

 

Například baba Staškavá ze čtvrtýho patra. Je hrózně stará, vstává hrózně brzo a každý den, ať je zima nebo léto, si de sednout před dům a pozoruje lidi. Ona se s nima nebaví, jen je pozoruje, sem tam se ušklíbne. To mi řekl panel. Já panel nemám moc rád. On je děsně zpomalenej a když už ze sebe něco dostane, dělá, že je děsně chytrej. Je pitomej.

 

Ale ona baba Stašková není zlá, jak o ní spousta lidí říká, ona je jen neš'tastná, protože když od ní odešel muž, kterýho děsně milovala, neměl to srdce ji říct, že už nepříjde, tak ji řekl, ať ho vyhlíží, že se jednou vrátí. Je to už hrozně dlouho a ona stále čeká. Je už trochu zblblá ze sledování telenovel, kdy vždycky všechno dobře dopadne.

 

 

 

Nenene. Zase sem někdo de. Ať na mě nešahá, ja nechci zase ele-------------------

 

 

 

Dobrý, už sem v pohodě. Heledťe, abych vám vysvětlil, za tohle můžou lidi. To oni mě udělali a to oni můžou za to, že bez elektriky nemůži žít. Je to hnus. Představte si, že zrovna děláte něco, co vám pomáhá zůstat normální, když příjdou lidi a pustí do vás elektriku a vy najednou nevíte co se děje, připadáte si lehčí a lepší a máte pocit nádherného stoupání nebo úžasného pádu. Chápete? Řeknětě jim už někdo konečně, ať toho nechaj. Já mám přece taky svoje práva.

 

Víte, co je na lidech úplně nejhorší? Bezohlednost. To si takhle třeba příjde puberťák a napíše na mě  "ČERNOCH JE VŮL"

načež příjde puberťačka a připíše "NENÍ ČERNOCH JE NÁDHERNÝ" jsou fakt blbí, ale nejblbější je Černoch, protože ten tu bydlí a myslí si, jakej není super, když si o něm lidi píšou ve výtahlu. Že prý teď se na něj nikdy nezapomene. Ale to se plete, protože to už nebude dlouho trvat a příjdou zase jiný chlapi v monterkách a napatlaj na mě zevnitř nějakej sajrajt, kterým ty nápisy překryjou. A pak příjde zase blbej puberťák a zase blbá puberťačka a tak pořád dokola.

 

Teda ale to neni na lidech to nejhorší. Nejhorší jsou jejich mazlíčci. Vždycky, každej den se do mě nějakej vydělá!!!  Dobře, každej den ne, tak co dva dny nebo alespoň jednou za týden. A hádejte, co s tím dělaj lidi? NIC! Mě to ale taky furt nebaví, já se na to --------------

 

 

Zase nějakej debil, co neumí chodit pěšky. Ale já vim, co udělám, já počkám, až tu bude co nejvíce lidí a přetrhnu se. Beztak už mám slabý dráty. A to teprve bude prča. A budou si o mě psát v novinách a taky možná přijedou lidi z televize, i když teda nechápu, jak z ní vylezou. To mi totiž říkal taky ten blbej panel, že je taková divná bednička a lidi se do toho pořád koukaj a hrozně to prožívaj, jako že třeba brečí, nebo se řehtaj, nebo tak něco. Musí to být fakt blbost. Nějaká blbá tele-----------------------------------

 

 

Hihihihihihihihihihchachááá

To je prčáááááá Já se vznáším, já si létám, hlavu celou ve dvanáctcéééé....

hihihi to se vůbec nerýmujéééé haháá

já jsem úplně zfetovanéééj, háhá

a vůbec mi to teď nevadí híhíhí

 

NENENENENENE. Já se bojím, já se hrozně hodně bojím! BOJÍM SE!!!!!!!!!

 

CO BUDU DĚLAT, KDYŽ NEPŮJDE PROUD????

 

Co když už budu někdy nucený žít bez elektřiny???


Anyz
05. 02. 2006
Dát tip
libi se mi napad asi bych se rozepsala i vic ale nejak na to nemam silu :)

To je... pozoruhodné. Myslím, že to je nádherná personifikace zabývající se jedním z aktuálně akutních problému moderní zakomplexované mládeže, jež si nedokáže řádně vytvořit systematický postup pro uskutečnění životních cílu, jež... co bylo na začátku? Obávám se, že mi unikl smysl mé kritiky. Ach jo, jak je těžké býti starcem. Jinak je to pozoruhodně obdivuhodný výkon, nesmírně a zcela subjektivně se mi to líbilo. Je to velice zábavné a mě už nebaví psát slova s více než dvěmi slabikami, čili píšu tip.

Griff
06. 11. 2005
Dát tip
nádherného stoupání nebo úžasného pádu. ...počítám, že se výtažík sjel po těch sajrajtech, co jím ho zevnitř naplácali :~) ...jinak prachsprostá paráda a tady je t*

wedle_vazy
06. 11. 2005
Dát tip
*

yeah :) tip!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru