Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

McKabaret 2.

05. 11. 2005
2
0
859
Autor
Verlin

Vypil jsem čtyři piva a začal psát. Zvláštní mentální pochody, možná, že až vystřízlivím, budu moct analyzovat, kde dělám při psaní chyby. myslím v tom toku myšlenek...

Je nasnadě, že bude Bachyňáková, miliardářka z povolání, nespokojená. Kabarety jí nijak nezajímaly, což si uvědomila při pohledu na zářící nadpis smutné budovy.
Tvářila se tak kysele, že by tím dokázala otrávit vodu.
Naštěstí ji těsně před přechodem zastříkalo auto, takže její tvář ztemněla a výraz absurdně zjemnil.
Paní Bachyňáková a Asistentka cupitající vedle ní způsobily při přesunu do McKabaretu autonehodu, to ovšem nebylo nci oproti tomu, co způsobila v klubu.
Když k ní kabaretník Ďábel přistoupil, začal křičet, že ať ho nechá napokoji, že žádné 'pracovnice' neprovozuje, a že jí zažaluje za obtěžováni se sexuálním podtextem.
Tvář paní Bachyňákové absolvovala takovou deformaci, že by plastickému chuirurgovi způsobila přinejmenším devět infarktů.
"Nechám vás vyhodit, vy spratku!" volala a máchala pidiručkama ve svém huňatém kožichu jako slepý artista těsně před svým osudovým pádem.
Satanovi se to samozřejmě vůbec nelíbilo a udělal přesně to, co ho napadlo jako první. Vytáhl brokonvici a zvolal, což poté bylo na policejním hlášení zmapováno slovy: "Kabaretník požádal majitelku o felaci a poté několikrát vystřelil. Nebylo sice dokázáno, že jí strefil nebo zranění způsobila smrt, ale bylo dokázáno, že její mozkovna potřísnila drahý perský koberec, což je jedinné průkazné obvinění."
Asistentce se najednou ulevilo, i když nevěděla proč, že je bez práce.
Ďábel pohlédl na Satana a vyčítavým tónem začal hovořit:
"Kolikrát sem ti říkal ať mi nešaháš na pušku, víš jak je ten kousek drahý? Musel jsem ho kompletně nalakovat, seřídit. A když říkám seřídit, nemyslím tím nějakou pitomou amatérskou policejní práci na zbrani. Cajti se ke svý zbrani chovají jako ke krumpačí, jako ke kurvě. Ale tohle je dílo, rozumíš? S tímhle nemůžeš střílet, chápeš to?"
Satan uznal, že to byla chyba a pozval ho na drink.
Na pódiu tančila třínohá tanečnice a přitom žonglovala s kaktusy v květináči. Kabaret. Všimla si, že proběhla u vchodu scénka, ale nechtěla přijít o práci, takže se dále věnovala svému umění. Stejně tak hosté neotočili ani hlavu, protože tohle si zaplatili. Nějaké střílení je nebude okrádat.
Policie dorazila za hodinu.
Ono to bylo takhle. Nejdříve vešel jakýsi pubertální suverén, který jakmile se ze spouště poblil, zjistil, že si doma zapomněl lego.
Ďábel na něho čučel a ledabyle pozvedl rameno opírajíc se za bradu:
"Kdy příjde ta uklízečka? Odchazejí nám hosté." zavolal na Satana, který zkoumal jakýsi nápojový letáček.
Pak přišel o něco starší muž, a o dvacet minut později policie.
Stačila dorazit na místo činu kvůli autonehodě poměrně rychle. Zajišťování místa činu bylo bezúčelné, protože na místě uklouzli hned dva příslušníci. Jeden z nich v ten samý večer spáchal sebevraždu, zatímco druhý zemřel na důlsedky zranění, kdy na něj skočil kolega v práci z třiceti metrů. Osud.
Ďábel a Satan to všechno svedli klasicky na nejblíže sedící hosty a poté se hned dali do diskuze, co s nabytým majetkem.



Verlin
07. 11. 2005
Dát tip
Jenom sem chtěl zkusit něco novýho, když se oprostím od závazků střízlivosti :-)

Gelena
06. 11. 2005
Dát tip
Tak si přibrzdi, podřaď a dej si tomatový nehaj! Víš kde je chyba? Nemyslíš, chlastáš a ke všemu píšeš Nepřehlédni, že tě neurážím, aby později nedošlo k omylu. ...a kdyžuž, tak aspoň vylouhovaný pelyněk, ať se zasmějeme. Hodně úspěchů v další tvorbě přeje Gelena.

Griff
06. 11. 2005
Dát tip
tudy to asi nepůjde, co myslíš?

StvN
06. 11. 2005
Dát tip
Tohle psaní mě taky dřív bralo, ale už nebere.

fungus2
05. 11. 2005
Dát tip
Opět se mi to líbilo**

super, něco takovýho bych po čtyřech pivech teda nevyplodila :) tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru