Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mám čas?

05. 11. 2005
0
0
851
Autor
Jaromir_D

Mám čas?

Zašel jsem na kávu,a viděl jsem mládence,byl nějak rozladěný. Z jeho dovolením jsem se k němu přisednul. Optal jse se ho jak se daří. První mě prostudoval a zjistil že se neznámé, pak začal vypravovat. Rodiče od mého děvčete, říkali když chci chodit z jejich dcerou, tak musím být v jejich náboženství, a nechat se pokřtít. Pak řekli dceři jestli to neudělám, tak nesmí mě vidět. Když se bude nadále se mnou scházet, že musí jít z domů pryč a nesmí se vrátit.
Jak skončil, tak se ptám jak se rozhodnul. On říká, já jsem
ještě mladý, nechci chodit do žádného náboženství. Já se víry úplně nezřikam,
co kdyby doopravdy Pan Bůh existoval, tak mám čas až budu starší.
Nic jsem neříkal, neb jsem ho nechtěl dát do horší nálady, každý z nás se můžeme svobodně rozhodovat. Jenom mládenec si neuvědomuje, že lidí odcházejí v různým věku. Někteří v mladém a někteří v starém věku. Jako já možná že tu budu ještě dlouho, nebo to může být moje poslední věta.



hai_mal
05. 11. 2005
Dát tip
no jo já jsem taky takový pochybující ateista (co kdyby...?) :-) zajímavá úvaha

Vika
05. 11. 2005
Dát tip
Zvláštní slovosled a používáš slova jako např. neb-první věta v posledním odstavci. Pro mě to bylo z toho důvodu obtížně čitelné.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru