Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kouzlo !

03. 02. 2001
2
0
889

bez jakéhokoli varování, aniž bych měla čas učinit poslední, hvězdné přání ... nebo jsem měla dost času? jsem nečekaně zemřela, zatímco jsem spala a poslední, co jsem si zapamatovala, byl pláč andělů truchlících nad mojí ztrátou v Nebi, šeptajících poslední požehnání k ochraně mé nesmrtelné duše na její cestě do pekla osamělého vězení tří dimenzí... na otáčející se kouli jménem Země a pak se z temnoty a soužení.. noci následující po mém zemření vynořil v nejasném pocitu pádu, bez jakékoli vědomé vůle aspoň myslím, že jsem zaslechla, skrze mlhu, známý hlas... zustaň klidná, moje lásko, zůstaň klidná někde.. tikají naše hodiny a já se cítila povzbuzená tímto slibem, jako konejšivou modlitbou a přemítala jsem - co bylo myšleno tím "naše"? Já jsem jenom já opět klesající pod závoj zapomnění hlubokého-modrého-sametového-klidu než jsem se náhle probudila jednoho rána a zoufale jsem lapala po dechu do zvuku tlumených stenů a mého vlastního vystrašeného křičení během bouře žíhané blesky, která přerušila moje snění brzy se však omluvila za svoji zuřivost a utišila bolest mé maminky vánkem s vůní šeříku přinášejícím čerstvý jarní deštík pohazující malé diamantové kapičky otevřeným oknem ložnice domu na Kingwood Street Narodila jsem se nahatá a plešatá... jednoho dubnového dne což není tak zlé - taková je většina dětí jenže, ačkoliv moje nahota byla ihned zakrytá skoro až do čtyř let jsem byla zcela plešatá a tucetkrát za týden, možná i víckrát, říkala moje maminka mi mnuli a masírovali moji bezvlasou hlavu.. olivových olejem a doufali, že snad nějaké kouzlo pro růst vlasů vyčarují protože plešatost je u holčičky dosti velkou tragédií a když mi byly dva měsíce skoro jsem znovu zemřela - na vysoce nakažlivou epidemii obav doktorských a velmi se tak přiblížila novému narození v Nebesích když několik doktorů zamračeně předpovídalo, že zřejmě nepřežiju a musím připustit, že jsem vypadala spíš mrtvá než živá na fotce, kterou udělali na dvorku v ten čas schovaná v náručí maminky.. víčka přivřená, pusinka otevřená jako umírající ptáček moje maminka doktorům samozřejmě vůbec nevěřila a tak mě kouzelným mlíčkem krmila od hodné kozy jménem Sue, kterou měl náš soused, pan Earley který ji ujistil, že nejenom, že mě udrží při životě... ale také zakouzlí čáry máry fuk, abych měla spoustu kudrnatých vlásků s těmi vlasy pravdu neměl - ale žila jsem ano, kouzlo! Tady jsem! a je to zvláštní, že mléko od Kozy zachránilo život malého Berana
Co by dělalo.. prostě je :-)

Cavalera
04. 02. 2001
Dát tip
On je to překlůad jo? Tak co to tu dělá?????

Cavalera
03. 02. 2001
Dát tip
M9sty méně, místy více .. přesto však TIPovité!

Cody
03. 02. 2001
Dát tip
... místy mě ruší pravopis, obsahově to není nejhorší, přesto si tipa nechám...

Silvinka
02. 02. 2001
Dát tip
:o) Ano, kúzlo! Krásne, je to krásne a hovorí mi z duše. Mal si pravdu. Život je kúzlo. Už sa nemôžem dočkať ďalších :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru