Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chytili zloděje

18. 11. 2005
1
0
777
Autor
tomashek

Všem kapsářům ;)

Cestování tramvají ve velkých městech se často stává nelehkou záležitostí.  Tyto dopravní prostředky se totiž staly výborným jobem pro zloděje, tzv. kapsáře. Určitě jste někdy byli svědkem této události. Práce je to vskutku nelehká a nevděčná. Kapsáři se musí tlačit v přeplněné tramvaji namačkáni na ostatní spolucestující, kteří jim ke všemu tuto činnost znepříjemňují. Vykonávejte pak své poslání s ochotou. Nikdo Vás ani nepochválí. Lidé jsou totiž nevšímaví a těmto malicherným záležitostem nevěnují velkou pozornost. Většinou.

Pokud si toho někdo všimne, to je potom povyku. Jednou takto v přeplněné tramvaji převážně mladých lidí se objevil nenápadný týpek. Na poslední chvíli se natlačil na jedné zastávce, hrábl do kabelky krásné dámě a vzal si mobil a peněženku a ještě před zavřením dveří se pokusil vyskočit. Okradená dáma si však zlodějovy práce všimla, zapištěla a skočila mu kolem krku.  

Příběh by zde mohl skončit a člověk by řekl: „happyend“. Kapsář se konečně dočkal pozornosti. Dokonce pozornosti mladé krásné dámy. Pokud by to byl konec tohoto příběhu, povolání kapsáře by určitě narostlo na oblibě a pozornosti. Časopisy pro náctileté by mohli do své rubriky zaručených rad jak sbalit protějšek zařadit další efektivní způsob. Co více, dokonce první zaručený a ověřený způsob rychlého seznámení.

Bohužel příběh ještě nekončí. Dáma sice kapsáře objala. Objetí to však nebylo nijak vroucné a přátelské. O dokončení se postaral zbytek autobusu. Našemu průkopníkovi nového zaměstnání byl odebrán lup a řidič byl hlasovou poštou informován, aby neotevíral dveře autobusu. Než jsme dojeli k autobusové zastávce, byl lupič poněkud poštípán a potlučen. Na zastávce řidič vystoupil spolu s dvěma maníky (evidentně trávili hodně času v posilovně) a došli k zadním dveřím, které jim poté otevřela předem instruovaná cestující. Zloděj byl nemilosrdně vytažen z autobusu a poté kulturisty (spolu s několika svědky) odveden na blízkou stanici policie.

         Nového povolání jsme se nedočkali, vláda bude mít dále problémy s rostoucí nezaměstnaností a časopisy stále nebudou mít o čem psát. Všichni totiž raději preferují obyčejnou a nudnou jízdu hromadným prostředkem. Jízdu takovou, při které se nic zvláštního nepřihodí, nikdo nikoho nepodupe a nikoho neokrade. Snad se mezi zloději rozkřikne, že lidé začínají být všímaví a začínají se bránit a tak je jejich průkopnická činnost zbytečná.

A zavděčte se potom někomu!


hai_mal
18. 11. 2005
Dát tip
no, vidím, že tohle je tvoje první práce tady na Písmáku takže co ti k tomu říct ? - když jsem na rozpacích, tak podobné fejetony (povídky apod.) přenechávám k hodnocení někomu povolanějšímu než jsem já a totéž udělám i teď. Doufám, že ti jiní svou ktritiku či názor napíšou. Vítej na Písmáku :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru