Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ale chceš !

21. 11. 2005
4
0
2012
Autor
Tonko

Ale chceš ! Proč nabízíš, když stejně nedáš? Please ....piste kritiku :-)

 

Ale chceš !

Proč  nabízíš, když stejně nedáš?

 

Byl pátek večer a já seděl na válendě v mým útulným pokojíčku s tou nejkrásnější andělskou mrchou pod sluncem. Seděl jsem a koukal jí na prsa a ruka mi šmejdila v jejím mezinoží. Koukala na mě a na šmejdící ruku a zeptala se: „Chceš to?“ „Nechci!“, vypadlo mi z pusy. Přitom jsem na ní koukal a na očích mi bylo znát, že jediný co chci je sex a umřít.

Debata se ubrala někam na začátek vyprávění.

„Provokuješ a nedáš „, řekl jsem jí vyčítavě a zajel jí rukou pod kalhoty. Přitiskla klín na ruku a já ucítil její teplo sálající z místa, z kterého jsem poprvé spatřil svět.

„No vidíš, že nechceš,“ začal jsem dráždivě jezdit prsty po vlhkých kalhotkách.

„Chci …. Chci to!“, zašeptala mi do ucha, když se prsty drze draly přes její kalhotky.

 

To co následovalo, nečekala ona a já už vůbec ne. Z pod postele se ozval dětský hlas. „Počkejte, jenom co najdu panenku!“, ozvalo se odněkud, kam jsem se bál vždy kouknout. Vyškubl jsem ruku z kalhot a odstrčil bohyni. Nahnul jsem se přes okraj postele a nahlédnul do místa, odkud pocházely mé noční můry.

„Co tady proboha děláš?!“. Ležela tam a rukou šmátrala ve tmě pod postelí. „Ségra, já tě zabiju, co tady děláš? Kolikrát ti mám říkat, aby sis nehrála v mým pokoji!“, začal jsem křičet do tmy.

Chytil jsem ségru za nohu a vytáhnul jí z pod postele. Byla vysmátá a v ruce držela svoji panenku. Postavil jsem ji na nohy a poslal ji dolů za mámou.

„Já to řeknu!“, ozvalo se jí z pusinky hned, jakmile stála na nohou. „Já to řeknu, že si se pusinkoval!“, zavyhrožovala a zdrhala po schodech do kuchyně.

 

Mrknul jsem na rudou bohyni. Zapínala si kalhoty a pomalu vstávala z válendy. „Kam jdeš?“, zeptal jsem se nevěřící svým očím.

„Snad bys nechtěl pokračovat, co když to tvoje ségra opravdu řekne a někdo přijde?“, odpověděla a pomalu vklouzávala do svetru.

„Co blázníš?“ , vyskočil jsem z postele a vytahoval jí ze svetru. „Kdo by sem chodil?“, začali jsme se přetahovat o svetr.

„Ne já už bych nemohla, bála bych se, že sem někdo přijde…promiň!“, vklouzla opět do natrženého svetru. „Ale já to už nechci!“, řekl jsem v marné snaze zachránit rande. "Ale chceš!“,řekla jakoby mi četla myšlenky.

"Proč nabízíš, když stejně nedáš?“, odpověděl jsem s vědomím, že rande skončilo. Mrkla na mě těma krásnýma zelenýma očima. Zamávala dlouhýma řasama a vyklouzla ze dveří jako namydlenej blesk.

Vyběhl jsem za ní na schody a jediný, co jsem stačil říct, než mi zmizela z očí, bylo čau.

 

Druhej den jsem svou bohyni potkal před domem. Stála tam a v ruce držela zmrzku.

 

„Ahoj, chceš?“, zeptala se a dala mi jahodou pusu.

„Ne, dík..jahodovou nemusím“, odpověděl jsem zdvořile a ulíznul jsem zmzku ze rtů.

A pak se to stalo. Chyba v Matrixu.

 

 

"Ale chceš !"

"Proč  nabízíš, když stejně nedáš?"

 

Stejnej dialog jako včera. Zarazili jsem se oba dva. Když v tom se z rohu ulice vyřítil brácha na kole a málem nás srazil. Jak se bohyně uhýbala, chytla mě levou rukou za bundu, pravou vyrovnávala balanc a zmrzka se seznámila s chodníkem.

 

Od teď, jakmile mi bohyně řekne : „Ale chceš!“ a já ji tupě odpovím : „Proč  nabízíš, když stejně nedáš?“, stane se nám něco neuvěřitelnýho.

 

Svět je plný divných věcí, ale tohle je moooooccccc J
Tonko
13. 12. 2005
Dát tip
to Mezon: Tak presne tohle je hustý na psaní, nekdy proste písmena prebehnou myslenky :-)

Mezon
12. 12. 2005
Dát tip
Toníku, Toníku ... nebuď takovej nedůtklivej ... já sem ty svoje "žvásty" napsal do vokýnka ... na kterým bylo napsáno "Autor u tohoto díla stojí o hlubší kritiku" ... takže ... příště to buď nezaškrtávej ... nebo dej do prologu co a hlavně jak mají čtenáři kritizovat ... pokud teda mohou kritizovat ... já se prostě ještě nenaučil chválit něco ... co se mi nelíbí ... a příště ... než zas na někoho vystartuješ ... tak si přečti ... co ti vlastně napsal ... a zkus nad tím chvilku přemýšlet ... oukej ... ??? ... ono totiž "skoro i urazilo" neznamená totéž co "urazilo" ... a taky by ti docvaklo ... že se mi to tvoje dílko až na těch pár záseků docela líbilo ... no to je teda vážně v řiti ... já tady obhajuju a vysvětluju svoji VYŽÁDANOU kritiku ... tak to je nářez ... ... a buď v klidu ... já taky su ...

Mezon
11. 12. 2005
Dát tip
... je to sice čtivý ... ale přijde mi to dost nesmyslný a nelogický ... ... navíc slovní obrat ... "místo, z kterého jsem poprvé spatřil svět" ... mě prvoplánově vyděsilo a skoro i urazilo ... protože jsem si představil ... že lovíš v kalhotkách svojí matky ... a to teda fakt NE ... (vím jak to bylo myšlený ... ale ... no prostě NE! ...) ... sečteno a podtrženo ... když si dáš propříště majzla na to ... JAK to píšeš ... bude to moc fajn ... já taky u psaní přemejšlím ... teda ... někdy ...

Tonko
11. 12. 2005
Dát tip
to Mezon: co je na životě logického a smysl dávajícího? K tomu jak píšu: prostě píšu jak myslím ... jinak to neumím ... ten kdo chce číst mé textíky, se s tím musí smířit jinak ať je nečte :-) Nechci být autor širokých vrstev, chci psát pro ty, kterým můj styl psaní vyhovuje a líbí se jim ... K místu ze kterého jsem spatřil svět: z ženského pohlaví to nebylo! Držela mě tehdy sestřička za nohu a já viděl podlahu a cítil dopadající vlažnou vodu na mé tělíčko. Řval jsem tehdy jak protrženej :-) Promiň, jestli tě moje hláška urazila, ale někoho uráží někoho rozesměje!

Matylda
25. 11. 2005
Dát tip
Ta ségra pod postelí musela být hrozně dlouho ticho! To se snad nedalo vydržet?

Lakrov
22. 11. 2005
Dát tip
Vadila mi tam nektera slova, ale to je asi muj problem. Zvedavost me primela cist dal a dal az do konce a zaverecny pocit rozhodne nebyl zklamani. Jak hezky se da obalit slovy jedina veta. TiP.

StvN
22. 11. 2005
Dát tip
Taková blbost, no. Zpočátku se to odvíjelo dobře, ale asi jsem neměl čekat něco víc.

jecko
22. 11. 2005
Dát tip
čéče, tak nikdo sa zatial nechytil na tvoju hlbšiu kritiku, tak ja to skúsim... aj keď nie som najpovolanejší... tak za 1: keď už šmejdíš niekomu medzi nohy a spýta sa ťa, či chceš, tak debata sa potom neuberie "někam na začátek vyprávění". nelogické... 2:bolo by dobré, aby si použil v prvom dialógu tiež formulku: "Ale chceš !","Proč nabízíš, když stejně nedáš?", ak to dobre chápem, tak ju tam nemáš... 3."jahodovou nemusim" nie je zrovna zdvorila odpoved... 4. chyba v matrixu, nehnevaj sa, ale to je strašné. matrix je jednak hrozný gýč a jednak ako čitateľ neviem, či to myslíš vážne (akože tomu veríš), alebo to používaš ako analógiu, alebo čo. vyhoď, alebo prepracuj... 5.ďalej, ona ti tú zmrzlinu ponúká, tvoja odpoveď:"Proč nabízíš, když stejně nedáš?" je nelogická. ale to bude fuška toto prepracovať... 6.čo je neuveriteľné na tom, že ti sestra vylezie spod postele a na tom, že tvoj brat vás skoro prejde na ulici. je to možno neobvyklé, neočakávateľné, ale neuveriteľné... 7. a posledná veta je podľa mňa fakt na nič... celkovo, dialógy sú neprepracované, prídu mi nerealistické, ak dvaja ľudia spolu komunikujú týmto spôsobom, tak ich vzťah je prinajmenšom divný: "chceš?" "nechci" "provokuješ a nedáš", akosi sa mi to tam nehodí. príde mi to ako by si sa rozprával s kurvou... prvý odstavec mi príde ako úvod do klasickej pornopoviedky (a že som sa ich načítal...), druhá časť je ako vystrihnutá zo snowboarďákov (čo síce neznamená nič zlé, ale...), tretí odstavec je super, ten sa mi páči, no a zbytok mi príde divný a nehodiaci s k začiatku... no, ak si sa dočítal až sem, tak sa teš, prichádza pozitívna kritika: je tam pár pekných slovných spojení, ako napr: jahodová pusa, zmrzka se seznámila s chodnikem... nápad je pekný, stojí za lepšie rozpracovanie, skús viac analyzovať, ako by sa hrdina (pokiaľ sa s ním stotožňuješ, tak ty) správal, zisti, či tam nemáš logické nesrovnalosti, skús trošičku viac prepracovať atmosféru, ten koniec si podľa mňa odflákol... tak, žiadal si hlubší kritiku, tak tu ju máš (nezabudni, že je to môj osobný názor. a ja nie som profesionálny kritik)... j. btw: vymysli lepšie meno ako „bohyňa“…

hai_mal
21. 11. 2005
Dát tip
docela jsem se pobavila, díky :-) t*

Anyz
21. 11. 2005
Dát tip
:o)

Kandelabr
21. 11. 2005
Dát tip
jo jo,docela vtipnůstka, příjemné čtení. až na tu poslední větu, ta je jak z nějakého chatu.myslim to moooooooooocccc. ale to je skoro kosmetika. tip, proč ne.

wišně
21. 11. 2005
Dát tip
mě se to teda dost líbilo. pěkný. Ť

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru