Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podivný příběh o Velkém sestrovi

21. 11. 2005
2
2
1473

Zase mě popadlo šílenství... :-)

Za dávných časů, kdy celému kosmíru vládl obří pohár kamenných borůvek, letěly nebeské náhrobky hledat nový domov. Dorazily na jednu planetu, které se od té doby říká Hřbitovní planeta, i když tam nejsou žádné hroby, ani mrtví. Jednoho dne tam dorazil i Kosmický Koblih, strážce nepoznaného. Náhrobky se na něho sesypaly a to s takovou razancí, že marmeláda stříkala všude kolem. To se však nelíbilo muži, jemuž všichni přezdívali Velký sestr, protože v převlečení za tulačku šmíroval podivné skupiny lidí, kteří se na jedné planetě rádi zavírali zhruba po dvanácti do podivných domů s umělými trávníky a nestyděli se i přesto, že domy hlídaly desítky kamer. Velký sestr a jeho bratři byli podivní kujóni,
kteří také rádi loupili záchodové mísy v židovských čtvrtích po celé galaxii. Jednou je ale chytila saturnská Jednotka Rychlého Hebrejského Nasazení a za trest museli pojíst obří nádobu plnou předkožek ze židovské čtvrti. Bez chleba. Aby byl trest ještě větší, tancovala jim k tomu taneční skupina Plesnivý pejzy.
 
Tento příběh vyprávěl stařec tak starý a mocný, jak jen mohl být. Zasmál se, zavřel knihu a zemřel, oplakáván tisíci zpívajících hrochů a hranostajů, kteří hráli na malé harfy, které nosili stále s sebou pro případ, že by bylo náhle potřeba někoho oplakávat.

2 názory

Díky :-)

Díky :-) Co se týče těch narážek na reality šú (:-))), tak to mi nějak nedošlo; navíc jsem to psal v době, kdy to byla v ČR novota :-)

Teď, když to po sobě čtu, tak mě napadlo, že by někomu mohlo připadat, že to má antisemitský podtext. Všechny takové šťouraly tedy upozorňuji, že tak to ani v nejmenším nebylo zamýšleno (vždyť bych šel částečně i proti svým :-))).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru